reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

reklama
a ja nawet listy nie mam :p

musze sie dowiedziec w szpitalu co trzeba mieć;/

miłka
ale Ty ten laktator już testowałaś na własnej skórze kiedyś? bo wszyscy polecają aventy a może faktycznie można coś dobrego kupić taniej...

Ewa - ja do szpitala wzięłam Avent i jak dla mnie porażka, a na oddziale kupiłam własnie Medele i jak dla mnie super, ciągnie na prawdę mocno :tak:

ja do szpitala nie brałam laktatora , mała ładnie w szpitalu jadła z piersi, nie wiem nawet jakiej firmy miałam laktator, teraz kupiłam tommee tippee zobaczymy jak się sprawdzi, a do szpitala brałam tylko jeden ręcznik dla dzidzi .

co do listy szpitalnej to dla dziecka mam zabrać tylko pampersy i chusteczki:) a dla mnie to wiadomo, to co do szpitala:)
ale jestem w szoku że wy tyle rzeczy zabieracie, i nawet ręczniki
to w co się spakujecie?
ja dla dziecka tylko pampersy i chusteczki, do tego moje rzeczy i mam całą walizkę

co do laktatora, to na razie nie kupuje, jak będzie potrzebny w szpitalu to można u nich wypożyczyć. Babka z sr też radziła się wstrzymać z jego zakupem

A może zamiast ręczników, które jak wiadomo zajmują dużo miejsca można wziąć pieluszki tetrowe? W końcu dzidzia taka mała, że taka pieluszka powinna starczyć. Ja mam na liście jedynie chusteczki mokre i ciuszki na wyjście, które tatuś ma przywieźć w dzień wypisu. Poprzednio pieluszki nawet na wynos dostałam.

no torba do szpitala coraz wieksza ... ja mam liste , a na niej 4 reczniki dla melgo !! no chyba z deka przesadzili z iloscia , ma byc na kazdy dzien nowy
niby maz moze dowiezc , ale kurcze po co tyle ?
wy tez musialyscie codziennie swierzy miec w szpitalu ??

U mnie wogole nie trzeba miec recznikow dla dziecka ale ja chyba wezme jeden albo pieluszke flanelowa poprostu.

Ja biore laktator na pewno bo nigdy nie wiadomo czy sie nie przyda a nie zajmuje jakos duzo miejsca.

Musze wlasnie sobie zrobic liste rzeczy do torby zeby nie zapomniec niczego.

No ja też uważam, że lepiej zabrać laktator bo super pobudza laktację niż w amoku latać po sklepach, aptekach i kupować coś na chybił trafił :tak:

reklama
co do listy szpitalnej to dla dziecka mam zabrać tylko pampersy i chusteczki:) a dla mnie to wiadomo, to co do szpitala:)
ale jestem w szoku że wy tyle rzeczy zabieracie, i nawet ręczniki
to w co się spakujecie?
ja dla dziecka tylko pampersy i chusteczki, do tego moje rzeczy i mam całą walizkę

yyy w walizke ?? :)
to chyba nabralas strasznie duzo dla siebie skoro juz miejsca nie masz , a dla dzidzi nic nie bierzesz prawie ....
ja zabralam juz dla siebie i malego kupe rzeczy i w mala walizke sie zmiescilam jakos :)

A może zamiast ręczników, które jak wiadomo zajmują dużo miejsca można wziąć pieluszki tetrowe? W końcu dzidzia taka mała, że taka pieluszka powinna starczyć. Ja mam na liście jedynie chusteczki mokre i ciuszki na wyjście, które tatuś ma przywieźć w dzień wypisu. Poprzednio pieluszki nawet na wynos dostałam.

wlasnie mam taki zamiar :) jak cos maz dowiezie
u nas trzeba miec te reczniki , bo tutaj to mam na swojej sali kapie dziecko , a nie polozna gdzies je zabiera
stad wymog zeby reczniki miec swoje ...

Do góry