reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

reklama
KOchane dobrze jest sobie kupić w aptece preparat o nazwie "ENEMA". To jest taka mała buteleczka z dozownikiem chyba 250 ml. MOja siostra sobie ją kupowała przed CC. Położne pomogą ją zrobić. Samemu też można nawet... TO dość łatwe do wykonania. I tylko 250 ml zamiast litra :)

KOchane dobrze jest sobie kupić w aptece preparat o nazwie "ENEMA". To jest taka mała buteleczka z dozownikiem chyba 250 ml. MOja siostra sobie ją kupowała przed CC. Położne pomogą ją zrobić. Samemu też można nawet... TO dość łatwe do wykonania. I tylko 250 ml zamiast litra :)

ja sama robilam sobie własnie enemę przed zabiegiem mąż może pomóc efekt przynajmniej u mnie od razu :tak:

Zawsze można spróbować łagodniejszego czegoś czyli czopków glicerynowych :tak:A tak swoją drogą to nie wiem jak po porodzie sn, ale po cesarce jest wymóg, że musi sie aliczyc siusianie i "2" też. Jak nie idzie to tez dają coś na popędzenie no i ja uległam namowom i lewatywe włąsnie w postacie tej 250 ml wlewki pozwoliłam sobie zrobić. Jak potem żałowałam. Obolała po cięciu, a dodatkowo takich wzdęć dostałam, że myślałam, że mnie rozerwie. Czopki były by o wiele lepsze i tym razem nie dam sobie lewatywy zrobić :wściekła/y:

dziewczyny ale kto powiedział, ze trzeba wlać w człowieka litr lewatywy??? Wszystko zależy od danej osoby, jeżeli ja lewatywę komuś robię to pytam go w trakcie cały czas czy da radę jeszcze troszkę wytrzymać, jeśli mówi, że nie to kończymy i tyle.
ja też polecam te 250ml enemy, bo można je sobie zrobić samemu w domu, no pod warunkiem, że zdążymy :)

cizkawe czy u mnie robia lewatywe ?? cos mi sie zdaje , ze nie , a ja wolalabym jednak miec
sama w domu wsumie moglabym zrobic , ale czy zdarze ?? a jak mnie zlapie w drodze do szpitala to co wtedy ?? :))

o właśnie tego się obawiam, że zrobić w domu zdążę, ale nie zdążę zaliczyć wc :) chociaż te enemy 250ml są raczej dosyć mocne i powodują szybką rewolucję :)

O ja wlasnie cos takiego dostalam w szpitalu wtedy, co do dzialania to dziala momentalnie, 10 min mi bylo trudno wytrzymac :szok:

reklama
Do góry