reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

reklama
:-D :-D :-D śmiać mi się chce! Własnie dzwoniła Bbacia i mówiła ze Antek stoi i całuje swoje odbicie w lustrze :laugh2: :laugh2: ostanio jak sie do Niego mówi "kochać" to sie przytula, całuje no i na koniec gryzie nos!!! Wczoraj miałam odznaczone jego 4 zabki na swoim nosie!:-) :-)

Viki tez kiedys miala taki okres, ze uwielbiala calowac swoje odbicie. Teraz przed lustrem bawimy sie tlkyo w nasladowanie. Ona cos robi - ja powtarzam. Ma z tego niezla radoche ;-)
Mam babel juz bez problemu pokazuje gdzie jest mis pilka, ksiazka itp. Czyta mi bajki (oczywiscie w swoim jezyku ;-) ), pokazuje jak dziadek chrapie, jak robi inhalator, samochodzik, prowadzi do pokoju jak chce spac, sama wchodzi na lozko (jeszcze ze schodzeniem ma male problemy ;-) ), uwielbia tanczyc i sluchac muzyczki :-) Z kazdym dniem odkrywam u niej nowe umiejetnosci. Czasem jak sie zapomni stoi sama bez trzymanki :-) Ciekawe kiedy zacznie dreptac :-)

priscilla jeszcze lada dzień i Viki zacznie sama dreptać.
Moja niunia tak samo zaczeła robić
Odbicie w lustrze to całuje do dziś i ma przy tym super zabawe.
Tańczy przy obojętnie jakiej muzyce.
Śpiewa po swojemu.A naj bardziej jej wychodzi aaa aaa aaa.
Lek jest coś ciekawego w TV to stoi i ogląda z zaciekawieniem.
A od kilku dni woła na mnie nanana.Lub ne ne
A jak coś przeskrobie to robi podkówke i leci do mnie się przytula.
A jak ma śmierdzielka w pieluszce to podchodzi do kanapy i czeka aby ją przebrać.I nauczyła się schodzić z Kanapy.

Gratulacje dla wszystkich dzieciaczków umiejętności.
Victor się też ostatnio rozgadał mówi mama,baba,tata,mami,tati i pełno innych głosek.Zgrzyta zębami co mnie drażni bo aż ciarki przechodzą.Tańczy,klaska,rzuca zabawki Rozii.Najnowsza umiejętność to zchodzenie i wchodzenie na łóżko.

wszystko przeczytalam i wszystkim gratuluje ... sporo nowych umiejetnosci :)
to i my sie pochwalimy - przez te 3 tyg nieobecnosci na BB mala nauczyla sie stawac przy wszystkim ... przy moich nogach tez ... czasami zrobi kroczek przy kanapie ale jeszcze sie nie piszcza a trzymana pod pachami tylko skacze zamiast ruszac nogami do chodzenia :)
ale najwieksza umiejetnosc to wchodzenie po schodach na pietro ... u babci sie nauczyla ... dobrze ze w domu nie mam schodow :)
poza tym tanczy przy kazdym dzwieku - np. przy lecacej wodzie w kranie :) wszedzie jakis rytm znajdzie ... a jak slyszy moja muzyke z tanca brzucha to az cala podryguje :) poza tym coraz wiecej gada po swojemu i spiewa jak jedziemy samochodem ... dzisiaj o malo nie peklam jak sluchalam tego zawodzenia ... ale jak tylko stawalismy na swiatlach to sie uspokajala a po chwili od ruszenia zaczynala sie od nowa ... i tak cale 20 minut :)

reklama
muzykalną masz córeczkę :)

Jagoda od wczoraj próbuje stawiać kroka (jednego) - wobec tego kręci się w kółko :)

Do góry