reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

My sadzamy Jagodę na nocniczku. Czasami nasika, czasami nie.
Ale jak nie nasika i później zagląda do nocnika i nic tam nie ma, to jej smutno ;p

reklama
Dziewczyny z nocniczkowaniem to szczerze jest jeszcze czas dla naszych dzieci.Mojej koleżanki córeczka w kwietniu skończy 2 lataka i dopiero od 3 tygodni woła na nocnik siusiu bo kupcia jeszcze ląduje w pampersie.

Hej!!

A ja właśnie muszę się pochwalić nocniczkiem. 10 dni temu kupiłam mojej niuni nocniczek i od tamtej pory codziennie rano robi do niego kupkę. Jest to dla mnie szokujące ale jestem strasznie dumna. Sadzam ją co rano po jedzeniu i po ok. 10 min jest produkt))). Bardzo jestem szczęśliwa. Więcej już jej nie sadzam w ciągu dnia bo to chyba nie ma sensu - jeszcze się nie nauczy wołać. Najważniejsze jest to, że teraz robi kupkę bez problemu a do pieluchy jej było ciężko - byłam nawet u gastrologa i robiłam jej lewatywy, bo miała z tym problem. A teraz jest super!!! Samo jej się robi. Dlatego polecam szczególnie dzieciaczkom, które mają zaparcia - na nocniczku się łatwiej robi. Oczywiście nocniczek musi być wygodny. Ja kupiłam Curver - ma szerokie siedzonko i mały dołek - akurat na małą pupkę))

Gratulacje dla wszystkich dzieciaczków nowych umiejętności! Zwłaszcza sukcesów nocniczkowcych!!!

My jeszcze nocniczka nie mamy (zamówiłam na allegro i jakoś nie umie dojść:baffled: ) Ale wątpię czy Karolcia będzie na nim siedzieć, ja podobno do roczku już robiłam (też pewnie na takiej zasadzie że po jedzonku mnie mama sadzała i robiłam bo wołać to na pewno :no: ).

Co do nowych umiejętności Karolci to opanowała do perfekcji pa pa (nawet sąsiadce robi :-D ) i cześć :happy: ( to z kolei dała ostatnio lekarce jak byłyśmy w poradni :-D )

Opanowuje chodzenie, potrafi już przejśc sama kilka metrów :-) A osiągnięciem z którego się najbardziej cieszę to to że NIE POTRZEBUJE JUŻ SMOCZKA!!! Jedynie w nocy jest mały problem ale musimy to przetrwać, nie miała smoczka w buzi już kilka dni :-)

fajnie pozbyć się smoczka. Gratulacje. No i pierwszych kroczków też gratuluję.

My ze smoczkiem jeszcze czekamy, głównie dlatego, że dostaje go teraz do buzi na dworze, bo jak go nie ma, to wiecznie ma otwartą buzię i łapie zimne powietrze i niestety strasznie jej się to podoba.

A Jagoda się w sobotę zagapiła i trzymając się tylko śliniaczka zrobiła 2 kroczki. No ale do chodzenia, to jeszcze daleko.
Poza tym odkryła jak fajnie podnosi się dywany i wykładziny. Cóż różne rzeczy ludzie lubią ;p

to Jagódka sztywno już stoi, gratujemy!!! co do dywanów to u nas to samo, znajdzie każdy zakamarek i bawi sie wszystkim co popadnie, cały świat jest ciekawy!!
Antek zaczyna powoli składac sylaby, czasami wyjdzie mu jakies 'mami" uroczo to brzmi:-)

Stoi bardzo fajnie i coraz częściej chce stać bez trzymania.

Jagoda baaardzo długo tylko stękała, strasznie się ucieszyłam, jak w końcu zaczęła wymawiać sylaby. Uroczy ma głosik :D

reklama
gratulacje,gratulacje dla nowych umiejetnosci wszystkich szkrabow :-)
Frankowi wczoraj z ust wylecialo GOLA BABA :szok: no ladnie taki maly a juz dziewczyny mu w glowie ;-)

Do góry