reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co po macierzyńskim??

reklama
KASIU - chyba zle odebrałas mojego posta, albo ja niezbyt dobrze go sformułowałam :-D Chodzilo mi o to ze gdybym ja zdecydowala sie na wiekszą roznice wieku to z wlasnej wygody, a osobiscie wolalabym mniejsza roznice. Absolutnie nie chcialam urazic osob majacych inne przekonania, bo nic mi do tego....A cos mi sie wydaje ze Twoj post to miala byc taka delikatna nagana dla mnie :-D:-D:-D:cool2:

Aneta to zle Ci sie wydaje, to nie miala byc zadna nagana, no co Ty:-)?! Po prostu takie madre zdanie uslyszalam ostatnio w tv i tak sobie mysle ze tak wlasnie jest. Kazde rozwiazanie jest ok o ile pasuje rodzicom. Czyli dobre luksik jest i moje i Twoje ;-):tak:.

A ja mam dwie siorki młodsze. Jedna ma 21 lat a druga 19. Tak jesteśmy co dwa lata. Jeszcze jakiś rok temu lepiej dogadywałam się z tą starszą, ale teraz polepszyly się kontakty z najmłodszą. Nie wiem sama jak jest lepiej... mała różnica wieku i większa mają swoje plusy i minusy. Ja wiem napewno, że między moimi dziećmi (a planuję mieć 2) będzie większa różnica, bo narazie nie wyobrażam sobie kolejnej ciąży i porodu... choć mam nadzieję, że mi to minie.

Właśnie dzwoniłam do kadr.....Muszę wysłać podania: 19 dni urlopu wypoczynkowego + 2 dni okolicznościowego + wychowawczy. Ojjjjjjjjj posiedze sobie w domku :eek::-D:-D

Aby nie wypaść z wprawy i zobaczyć jak się me sznase na rynku pracy kształtują i coby nie przegapić jakiejś super oferty - co poniedziałek wysyłam sobie po kilka odpowiedzi na ogłoszenia o pracy...
No i byłam już na jednej rozmowie...wideo konferencji i powiem Wam że byłam w szoku, bo myślałam że już nie potrafię nawijać o niczym innym tylko pieluszki, kupki itp itp. A tu już mnie pan zaprosił na kolejny etap, a są trzy... Nie wiem czy robię dobrze, bo spytał mnie od kiedy mogę zacząć a ja rzuciłam że za miesiąc, on na to że akurat szukają aby zatrudnić od 1 września :szok:
Jeśli okaże się że uda mi się dotrzeć do finału to chyba walnę jakąś zaporową stawkę wynagrodzenia, bo nie jestem gotowa na rozstanie z córcią, no i nie wiem czy babcia skłonna będzie przejść na emeyturę dla swojej wnusi - mówi ze ok., ale zostać emerytką to jakby postarzeć się o 20 lat chyba - ja tak myślę.....:szok::nerd:
Ciężkie to decyzje - oj trudne....

Anetka ja wogole zapomnialam o tych dniach okolicznosciowych na dziecko! A zlozylam juz pismo do kadr :wściekła/y: i nikt mi nic nie powiedziala, a przeciez to zawsze 2 dni wiecej platnego urlopu, kurna!

O kurde NICZKO to mała lipa - u mnie Panie z kadr to dokladnie wszystko z paragrafami mi wymienily zeby jak najwiecej wolnego bylo....
MADZIALLENKO - no niezla jestes :-D

Madziallenko no to dalas czadu na tej rozmowie :-D! No i fajnie ze tak wyszlo! Tylko kurde co bedzie jak rzucisz kwote a oni odpowiedza "jak najbardziej!"?

reklama
Do góry