reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co po macierzyńskim??

Dusia ja tez mysle ze 5,6 lat to roznica wieku calkiem ok:tak:. 2,3 lata to jak dla mnie za wczesnie ie tylko dlatego ze mialam cc. Wogole podziwiam Was dziewczyny ze juz myslicie o rodzenstwie dla swoich pociech. My z M na razie kategorycznie ciazy mowimy nie i to na jakies 4 lata to napewno:happy:.

reklama
między moimi dziecmi jest prawie 8 lat różnicy ... i powiem Wam,że super... małe dziecko wymaga dużo opieki a 2 małych ... ciężko... natala jest chętna... zawsze z nim pogada, poda smoka... poczyta... tak właśnie chciałam:tak:

ja mysle z jednej strony to chcialabym za rok znowu sprobowac , a moze nawet wczesniej , poprostu isc za ciosem , wtedy na pewno przez nastepne 2 lata pobylabym z dzieciaczkami w domu , a potem mozna by startowac od nowa z praca
a tak jak teraz sie rozkrece znowu w pracy i powiedzmy za 3 albo 5 lat bede w ciazy to niewiem jak to bedzie wygladalo
pozatym mam nadzieje ze kiedys bedziemy wracac do PL ,i wtedy bym chciala zeby dzieciaczki byly w wieku przedszkolnym ,tak , ze w razie powrotu moga isc do szkoly a ja zajac sie jakims interesem w PL
jak bedzie niewiem , wazne zeby Danielek mial rodzenstwo , reszta chyba sie w sumie pouklada:-)

Między moimi dziecmi jest 5 lat różnicy. Tak jak Hana myślę, że gdyby różnica wieku była mniejsza to byłoby mi ciężko. Ola jest juz na tyle duża, że jak trzeba to już coś pomoże a można jej też wytłumaczyć, że chwilowo nie mam dla niej czasu bo muszę zająć się Alicją. Ja w każdym razie warsztat wyniosłam na strych i dzieci więcej nie planuję:-p

a ja mam siostre o rok starsza i tez jest fajnie-taka mala roznica wieku:-)
a tak na marginesie to w Polsce mam jeszcze 5 rodzenstwa :szok::-D:tak:
siostra 25 lat , brat 20 lat, siostra16, brat 13 , siostra 11

KORALKU - fajna taka liczna rodzinka co?:-)

Ja mam brata o rok starszego i 10 lat młodszego......wydaje mi się ze taki uklad z niewielka roznica wieku jest lepszy. Fakt ze wieksze dziecko pomoze przy mniejszym - ale wydaje mi sie ze to rozwiazanie glownie wygodne dla rodzica ;-)
Przy malej roznicy wieku dzieci bardzo wiele mogą sie nauczyc, w sensie społecznym :-) Ale tak rok po roku to nie wiem czy dalabym sobie rade...:cool2:

reklama
ja myslalam zeby rok odczekac, wrocic do pracy i powoli zaczac sie starac, jak sie urodzi to bedzie jakies 2 lata roznicy. Rozmawialam z kolezanka u ktorej jest roznica 3 lat miedzy synkami i mowila. ze bardzo jest zadowolona z tej roznicy, bo wlasnie jak sie mlodszy urodzil to starszy juz troche pomagal itd.
natomiast inna kolezanka chce odzcekac jakies 5 miesiecy od porodu i juz zajsc w kolejna ciaze, coby za jendym razem machnac.

Do góry