reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
no i od kiedy jeden posiłek to nie cycus tylko jakas zupka to mały ma dalej problemy z kupcią zawsze muszę mu choć trochę dać czopka i wtedy chwila i po sprawie no i to już nie jest jajeczniczka jak to ja nazywałam kurczę i nie wiem co zrobić po co ma sietak męczyć.:dull::sorry::-(

Karola,moj tez cycusiowy i kupy sa rzadko.ostatnio co 4,5 dni,a bywaly i co 6 dni.Ja tez 3 razy podalam czopek,ale doszlam do wniosku,ze robie blad i juz dawno nie dawalam.Maly kupe robi miekka,brzuszek go nie boli,popiarduje,wiec jemu to nie przeszkadza:tak:.
A twojemu malemu cos dolega jak nie robi kupy?Jesli nie,to nie dawaj czopka,z powodow o ktorych pisala Kasiad.

dokładnie Karola, jagody działają zatwardzająco. Więc skoro tak duzo ich teraz jesz to może z kupką byc jeszcze gorzej. Więc tymbardziej podałabym śliweczki...:-):tak:
Zgadzam się,właśnie pisałam na innym wątku by na nie uważać(jagody).Kiedy zjadłam za dużo,to Kuba miał problemy ze zrobieniem kupki.

.A twojemu malemu cos dolega jak nie robi kupy?Jesli nie,to nie dawaj czopka,z powodow o ktorych pisala Kasiad.

No właśnie ja się zawsze bałam dać czopek albo co innego wolę dać małej deserek hippa śliwkowy :-p kupa po pas ale wiem że się nie przyzwyczai do tego że trzeba jej pomóc :tak: Wyczytałam także że w okresie podawania nowych smaków jak pojawia się zatwardzenie zalecają odłożyć chwilowo witamine D3 :dry:

jagody jem od wczoraj czopek daję jak płącze i ma czerwone oczka to chyba normalne ze serce mnie boli wcześniej napinam mu nogi do brzuszka bo moze pojdzie jak to nic nie daje to wtedy 1/3 czopka i chwilka i czekam.

no właśnie chyba wit D3 teŻ mu przeszkadza zwłaszcza że teraz ma dostawać 2 krople.
dziś dostał na obiad pół słoiczka dyni z ziemniakiem i dodatkowo 20ml soku jabłkowego z wodą więcej nie chciał i teraz smacznie śpi zobaczymy.

patrzyłam na te śliwki ale one są od 5 miesięcy.

patrzyłam na te śliwki ale one są od 5 miesięcy.

Śliwka hippa jest po 4 miesiącu :tak: i na słoiczku jeszcze specjalnie wymienione że rozluźnia stolce :-D i tak samo krem ze szpinaku z ziemniakami bo np. dynia z ziemniakami zestala więc jak dajesz słoiczek to zwróć uwagę co pisze ;-)

faktycznie śliwka gerbera po 5 miesiącu ale przecież Twój Kubuś juz za chwilę będzie miał 5 skończone. Parę dni w ta czy tamta myslę że róznicy nie robi...

My dziś zakupiliśmy gruszkę Williamsa, banany z morelami, jabłka z bananami i brzoskwiniami z HIPPa Zobaczymy czy Fili bedzie jadł....z reguły uwielbia deserki i nic mu nie jest...:tak::tak::tak::tak:

reklama
A dzis byłam u kuzyni i mówiła mi,ze jej przyszła szwagierka karmi swoje 6,5 miesięczne dziecko od trzeciego miesiąca zwykłym mlekiem krowim i kaszą manna...:eek::eek: Ja by sie bała...mówi,ze szkoda jej pieniędzy na modyfikowane mleko i karmi zwykłym...

Do góry