reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
No to dałam dziś wieczorem Oliwce porcję Sinlacu, dopiła cycem i zobaczymy czy w nocy będzie lepiej spała. Smakowało jej bardzo, jednyne danie, przy ktorym się nie ociągała i zjadła w kilka minut :-D

No to dałam dziś wieczorem Oliwce porcję Sinlacu, dopiła cycem i zobaczymy czy w nocy będzie lepiej spała. Smakowało jej bardzo, jednyne danie, przy ktorym się nie ociągała i zjadła w kilka minut :-D
moja tez wciaga ten sinlac jak nic
dzis nawet ja sprobowałam(smak) bo ona mleka to tylko180 a tego to nawet 240 ml wypije i to duszkiem i spi po tym jak zabita

Ja dałam łyżeczką na gęsto, wg przepisu z opakowania. Potem Oli opróżniła cycka, ale juz mi nie wisiała jak zwykle wieczorem :tak:

No właśnie :szok: Jeszcze dojdzie do tego, że zamiast przedłużyć sobie nocne spanie, sama się obudzę z pełnymi cyckami i będę ją budzić, żeby mi spiła :-D Ale jeszcze coś wieczorkiem zciągnie, bo nie chce mi dziś iść spać, oczy otwarte szeroko i gadoli z siostrą na całego. A już myślałam, że zasnęła na noc :crazy:

Kasiad podobnie jest u mnie tylko ze mala troszke marudzi z godzinke pospala i stwierdzila ze jest nowka :tak:NIECH JUZ JEJ WKONCU TE ZEBY WYJDA!!! bo juz niemam sily:-(

Kochane moje powiedzccie mi w jakiej odleglosci czasu dawalyscie zupki warzywne i dania z mieskiem. Raczki sprobowal na poczatku ale nie za dobrz byla, bananek bardzo mu posmakowal, wczoraj dalam mu jabluszko z banankiem ze sloiczka tez polubial bo dzisiaj juz sloiczka nie ma, no i mysle ze niedlugo czas na jakas zupke warzywna, co wy na to ?

reklama
Justyna dobrze jest robić przynajmniej te 4-5 dni pomiędzy podawaniem kolejnego składnika. Ja nie robiłam :zawstydzona/y: i mała złapała alergię i teraz nie wiem na co, bo wprowadzałam nowości już na 3 dzień. A mięska jeszcze nie podaję, wydaje mi się że to trochę za wcześnie na mięsko, nie widziałam zresztą słoiczków z mięskiem dla takich maluszków.
Jak dasz coś nowego to po prostu pierwszego dnia podaj 3-4 łyżeczki a przez następne kilka dni cały słoiczek tego, albo czegoś co już poprzednio jadł i nie było po tym złej reakcji.

Do góry