reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Kurcze, od kiedy odstawiłam nabiał Oliwce, to rano na śniadanie tylko na przemian chleb z szynką (plus ogórek lub pomidor ostatnio) i jajka :baffled: Co jeszcze mogę dawać na śniadanie, podpowiedzcie, bo nie mam pomysłów :confused:

hmmm bez nabiałowo to trudno cos doradzić Emilka jada serki twarożki itd

moze zrób omleta niby jajeczny ale dodaj np. startą marchewkę lub cos innego :tak:może kisiel albo płatki owsiane z kaszką lub z owocami :confused:

reklama
No właśnie, chyba się nie obędzie bez zakupu Nutramigenu czy Bebilonu Pepti (nie wiem, czy są jeszcze jakieś inne mleka dla alergików :confused:), bo jak tu inaczej dać dziecku zupę mleczną lub kakao :confused: I tak mleka modyfikowanego zbyt szybko nie wprowadzę, najpierw wejdą sery, twarogi i jogurty.
Bebilon Pepti kosztuje na receptę 10 zł, a ile Nutramigen?

jeszcze sobie pomyślałam Kasiad o ryżu ugotowanym na wodzie z dodatkiem deserku owocowego cos w stylu ryżu na mleku czaruś itp;-) bo płatki to ja zalewałam wrzątkiem dzień wcześniej i rano miałam mięciutkie i mieszałam np. z danonkiem :tak::tak: Emilka jada zawsze np kanapeczkę z wędlinka serkiem żółtym lub twarożkiem albo jajecznice itd i potem za około 2 godziny dostaje właśnie cos takiego bardziej na słodko :tak: nieraz to i odrazu zje deserki :-D ale jeśli mówisz że ciągle Oli jada teraz to samo to chyba troszkę na słodko nie zaszkodzi :confused:

No właśnie, chyba się nie obędzie bez zakupu Nutramigenu czy Bebilonu Pepti (nie wiem, czy są jeszcze jakieś inne mleka dla alergików :confused:), bo jak tu inaczej dać dziecku zupę mleczną lub kakao :confused: I tak mleka modyfikowanego zbyt szybko nie wprowadzę, najpierw wejdą sery, twarogi i jogurty.
Bebilon Pepti kosztuje na receptę 10 zł, a ile Nutramigen?
bebilon pepti chyba nie kosztuje 10 złotych:baffled:
a nie 22zł:confused::cool2:

Czytam teraz o tych preparatach mlekozastępczych i jest jeszcze Bebilon Sojowy od 6 miesiąca. Więc lepszy Bebilon Pepti czy Bebilon Sojowy dla rocznego dziecka nie uczulonego na soję :confused:

A Bebilon Pepti nie ma przypadkiem dwóch rodzajów puszek - małych i dużych? Nutramigen ma tylko te małe. Duży bebilon faktycznie może kosztować więcej :tak:

reklama
Ja znalazłam w necie, że Bebilon Pepti ma puszki 400 gramowe. Większe i mniejsze puszki są w zwykłym modyfikowanym Bebilonie, ale w Pepti chyba nie :confused: Przynajmniej ja nie widziałam większych.

Do góry