reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

U nas jakies uczulenie ale przestalam sie przejmowac, podobno mogl sie uczulic np. na mleko modyfikowane na ktore wczesniej nie mial uczulenia, wiec szukaj teraz wiatru w polu. Uczulenie mozebyc od wszystkiego :angry:

A ja za to dalam malemu - boczek smazony, bardzo smakowal, pasztet, bardzo smakowal, paluszki slone, czekolady :zawstydzona/y:, ale tylko na sprobowanie bo slodyczom tez mowie nie, platki nestle fitness, jajecznice na boczku i kapusniaczek. Brzuszek nie bolal po niczym .
Super, ze juz dzieciaczki zaczynaja jesc bez problemu to co my.
kasia to ty pisalas o tych powiekszonych piersiach od kurczakow. Szok normalnie! Moze to jednak zart?! Nie moge uwierzyc
Szminka czyli mowisz ze takie kupne, zwykle paluszki rybne? Hmmm
Monika zaraz mala zapomni ze jej cyca zabralas. Trzymaj sie

Podpowiedzcie jak gotujecie zupy-rosol? Bo mi zawsze jakis mdly wychodzi. Ile miesa na ile wody? Mieso na zimna wode+lisc laurowy+ziele angielskie, a wloszczyzne to dopiero jak sie mieso ugotuje? Czy jak woda sie zagotuje?

reklama
Niczka ja robie rosol tak ze wlasnie do zimnej wody daje miesa i to roznie czasami np. jedna duza noge z kurczaka albo z 4 skrzydelka, lisc laurowy, ziele angielskie i wloszczyzne i tak wszystko razem na raz :tak:i zawsze wychodzi elegancki ;-)

kasia to ty pisalas o tych powiekszonych piersiach od kurczakow. Szok normalnie! Moze to jednak zart?! Nie moge uwierzyc

Nikuś,
to nie żart. Jak Alicja miała 8 miesięcy to miała powiększone gruczoły sutkowe. Endokrynolog kazała odstawić kurczaki, jajka i soję (i małej i mnie bo jeszcze ją karmiłam piersią). Po miesiącu ładnie się wchłonęło. Do dziś nie daje małej kurczaka i sama też jakoś niezbyt chętnie jem. Muszą być nieźle nafaszerowane te kurczaki różnym świństwem:szok:

Niczko-tak to ja pisałam o tych kurczakach... I niestety Anusia ma rację:-( Basia też miała powiększone piersi, jeszcze jak ją karmiłam piersią i jadłam kurczaki i lekarka zabroniła mi ich jeść i dawać w przyszłości dziecku:no: Muszę Ci powiedzieć, że jeżeli dzisiaj zdarzy mi się dac Basi kurczaka ze sklepu, to jest cała wysypana:szok::crazy: Z kolei mam też mięso z kurczaka od teściowej mojej siostry, która mieszka na wsi i sama te kurki karmi-Basi nic po tym mięsku nie jest, więc nawet nie chcę wiedzieć, czym on karmią kurczaki na tych fermach:szok::baffled::no:

Niczka no roznie robie albo w takim calkiem duzym garnku albo troche mniejszym. Jak robie w tym duzym to wiecej daje np. skrzydelek i przypraw.

Wasze propozycje na kolacje dla naszch dzieci - napiszcie.

Nikodem zawsze zjada caly talerz kaszki i potem popija jeszcze mlekiem ale ilez wiecznie tej kaszki moze jesc.
A chleb jak zjada to raczej go podziubie bo ostatnio cos niema apetytu na chlebek i by sie raczej nim nie najadl.

sami z ta kolacja to tez mam problem bo nie chce codziennie kanapek dawac :tak:ale robie np ryz na mleku z owocami (milchreis-on sie nazywa po niemiecku),ryz zapiekany z jabluszkiem i cynamonem,platki na mleku-tym Junior(ono jest plynne w kartoniku) bo krowiego Emilka nie lubi:no:,tosty ale z maselkiem:tak:,jajecznica:tak:

kolezanka ogladala program o herbatkach i soczkach dla dzieci no i te wszystkie soczki i herbatki granulowane maja tyle cukru ze az mnie wrylo jak to uslyszalam:szok:od dzisiaj tylko woda do picia a soczek do popicia a herbatki to takie dorosle ale owocowki i lekko oslodzone slodzikiem :tak:Emilcia protestuje ale przyzwyczai sie:tak:

reklama
Szminka dzieki. Wlasnie dzsiiaj ogladalam to mleko junior i wlasnie bylo w kartonikach w plynie a ja glupia tez szukalam w proszku bo myslalam ze tez powinno byc i stwierdzilam ze potem w innym sklepie zobacze no ale dzieki ze mnie oswiecilas hehe (jak zawsze zreszta ;-))
Jajecznicy Nikodem nie lubi :no:
soczkow tez nadal nie lubi a cherbatki bardzo rzadko chce pic :no: on woli mleko i te takie trinkt cos tam tez w kartonikach co sa.

Do góry