reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

szmi--- ja daje kostke i niby spoko- w sumie to nie jest nic zdrowego te kostki, ale ja jakos nie umiem dobrze doprawic...

dzis byla makrela w sosie pomidorowym- :no::no:

reklama
ja kostki nie daje. maly byl wysypany na twarzy przez dlugi czas, no i lekarz powiedzial,z e to mozebyc od jajak- zoltak znaczy sie lub od mleka. narazie dostawilismy jajko, ale teraz przez chorobe to trudno bylo powiedziec czy te krostki np. od temperatury nie bylo. Wiec czekam
Szminka hmmmm a moze to jednak chodzi o cos innego niz nowowsci, bo mala co i rusz wysypuje. Przeanalizuje wszystko co dajesz bo moze to jakis banal typu pomidor

MADZIALLENKO - ja robie tak ze jak Kuba nie chce to daje spokoj i probuje za jakis czas :tak:
NICZKO - u nas kaszke na gesto to na 90 ml wody...czyli jakies 3 miarki - wiecej Kuba nie zje :-(
Kuabli to sie chyba nie da utuczyc :sorry2: - od 4 miesiaca dawalam mu kazde mleko z kleikiem ryzzowym albo kukurydzianym i jakos nie przytyl :-p
SZMINKA - ja ostatnio pierwszy raz dodalam troche kostki :tak:
Moze te wysypki to faktycznie od czegos co dajesz ciagle...kurcze, jakos czesto ja wysypuje...i jka to potem zaobserwowac od czego :confused:

:tak::tak::tak:ja czesto wysypuje ale na cipci i to juz wiem od czego a na raciach to ma drugi raz:tak:pierwszy bylo po jajecznicy i juz wiecej nie dalam no i teraz..
myslicie ze nagle moze uczulic cos co predzej jadla i nie uczulalo?:confused:

No ja kostek nie daje jeszcze, raz dalam troche Vegety a to chyba podobne:-(A dzis malutka zjadla pomidorowa bardzo jej smakowalo, za to ostatnio jest bunt na kasze, tesciowa kupila truskawka z Nestle, ja daje zawsze bobovita i nigdy truskawkowej nie jadla. nie wiem co jej nie pasuje:-(

Szminka-jajecznica-to pewnie białko ją uczuliło (bardzo alergenne), a z tymi produktami to różnie może być, np. wcześniej mogłaś podać w małej ilości, a teraz więcej i ona zareagowała dopiero teraz:szok: Ostatnio pisałaś, że dodawałaś kostki rosołowe, a one są silnie alergizujące (oprócz tego wołowina, cielęcina, orzeszki, ryby morskie, kakao, czekolada, miód, owoce cytrusowe, pomidory, groch, fasola, soja, seler...:baffled:) Ja byłam w czasie karmienia na diecie eliminacyjnej i dostałam taką kartkę od lekarza i tam to wszystko jest...:dry:

kasia dzieki za info:tak:przypomnialam sobie ze wczoraj dalam jej polowke kiwi:tak:i teraz nie wiem kostka czy kiwi hehe:confused:no nic poczekamy i po czasie znowu dam kostke albo kiwi ale nie dwa nowe produkty na raz uff ale mamy z tymi maluchami:tak:

Musze powiedziec ze u nas male postepy......moge juz Kubali dac herbatniczka do lapki i sam ładnie je.....nie wpycha calego i nie dusi sie przez to, tylko odgryza normalnie po kawaleczku i czeka az przelkie wszystko :tak:

A w weekend jak bylam u rodzicow kupilam mu takie wieprzowe kielbaski-paroweczki dla dzieci - NICZKA o nich chyba wczesniej pisala.........raz zjadl jednego..smakowalo..................A nastepnego dnia dwie + duza krome chleba z maslem :shocked2: Bylam w szoku, jak na niego to bardzo duzo :-)

Anetko super, ze Kubus pokazal ci jak pieknie je :tak:
a ja ugotowalam malemu kaszke kukurydziana ze sliwkami, odrobina cukru i cynamonu i smakowalo

reklama
Do góry