reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

reklama
U nas choroba zażegnana:tak:, dziś już nie było gorączki, na ciele nie zauważyłam wysypki więc to nie była trzydniówka

Misiek maewa wysypki przez zęby., w paźdzerniku po wysypce na brzuchu odrazu pojawił sie 2-gi ząbek, a teraz mija juz drugi tydzien i ząbkow ni widu ni słychu. oprocz opuchlizny i chorego gardła :-(

Wczoraj jednak pojawiła się wysypka na ciele i pojechaliśmy do lekarza zeby to obejrzała. Lekarka potwierdziła ze to była trzydniówka

Czy wszystkie dzieciaczki siedzą już same? Bo mój szkrabek jeszcze nie:-:)-:)-(, pewno mu troszke ciążko utrzymac równowage przez swoją wage - 11 kg

moj siedzi ale ma prawie o połowe mniejszą wagę;-)
Myśle że nie masz się co przejmować, każde dziecko inaczej( w innej kolejności) się rozwija...są dzieci które raczkują albo zaczynają chodzić nie umiejąc jeszcze saomodzielnie siedzieć

aniachosz - moj Jasio ma juz pewnie z 10kg i tez mu jest trudno siedziec - owszem - posiedzi kilka sekund ale sie potem przewraca...

a naszego Wojtka lekarka nie pozwoliła sadzac samego - jedynie opartego na nas :( podobno ma za wiotkie miesnie :( (wazy ko 7kg)( tego nie rozumiem na rehabilitacje zapisali nas z napieciem miesniowym a teraz mówia ze jest za wiotki i bądz tu mądry).
Ale Wojtek i tak woli teraz pełzac wiec poczekamy az sam bedzie chciał siadac

reklama
Czy wszystkie dzieciaczki siedzą już same? Bo mój szkrabek jeszcze nie:-:)-:)-(, pewno mu troszke ciążko utrzymac równowage przez swoją wage - 11 kg

Michał raczkuje, wstaje, chodzi trzymając sie mebli :-) a siadanie to czynnośc przymusowa przy uadkach na pupe. Sam nie siada i nawet zaprzestal prób. Teraz tylko w wozku rozpycha sie łokciami chcąc sie podnieść, jak na dniach przesiadziemy sie do spacerowki to juz wogole zadnych prob siadania nie bedzie uskutecznial.:-(
Sąsiadka uraczyla mnie dziwna teoria, ze chłopcy maja inaczej zbudowana miednice i nie musza siedziec :confused: za to dziewczynkom jest łatwiej z analogicznych powodów :nerd:
w poradni rehabilitacyjnej dr. uczyla mnie cwiczen ale totalnie juz nie pamietam jak mu pomagac :baffled:

Do góry