Byliśmy na kontroli i jest dużo lepiej Osłuchowo super i odrobinka katarku tylko. Niestety robi mi kupę 4-5 razy dziennie po antybiotyku ale musi brać do środy, żeby nie było nawrotu. Jutro jak będzie ciepło możemy iść na spacer.
reklama
zielono_mi
Fanka BB :)
a u nas max z goraczka...przypuszczap, ze to sprawa wychodzacych zebow, bo dzialelka spuchniete cale, ale marudny jest niesamowicie.Widac,ze sie z tym nieswojo czuje.
a dla wszystkim chorym maluszkoom zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia i wiecej zadnych chorob!
a dla wszystkim chorym maluszkoom zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia i wiecej zadnych chorob!
Kluliczek
Babka z laską
No to ja odświerzam temat. Mam problem z Jankiem, w poprzednim miesięcu przytył 170 gram, teraz niby dobił do 7500 ale po tygodniu waga stoi w miejscu :-(. Mleka pije mało, dokarmiam go kaszkami, ktrych je od 100 do 150 ml gestych dwa do 3 razy dziennie. Poszłabym do pediatry, ale znów usłyszę, że "przybiera na wadze, więc wszystko dobrze...". Dla niej chyba jak by nie przytył nic byłoby dopiero źle, choć pewnie by stwierdziła, że nie traci to dobrze i tyle... Kurcze, nie wiem co robić :-/.
Kluliczku - mysle ze dopóki Tuptaczek nie jest senny i ospały, wygląda dobrze, jest wesoły, kontaktowy to nie masz się co martwić. Niektóre dzieci jedzą iwecej inne mniej - teraz już będą przybierać wolniej na wadze. 170g na miesiąc to nie jest dużo, ale Hania też już teraz malutko przybiera,,, Mogą sie zdarzyć tygodnie kiedy nic nie przybierze. Zobacz na siatkę centylową jaka jest duża rozpiętość wag dzieci w każdym wieku, sprawdź gdize jest Jasiu- może Cię to uspokoi. Myślę że Twoja lekarka ma rację jeśli mówi że nie ma się co niepokoić - jeśli jest to jedyna rzecz, która CIę martwi. No bo tak jak pisałam inne niepokojące objawy czyli nienaturalna bladość, senność itepe itede.... mogą zaniepokoić na serio, ale wagą nie trzeba isę tak martwić.
A jesli je 3x 150ml gęstej kaszki to może daltego pije mało mleka To naprawdę sporo, nie martw się. Najlepiej jak byś jedną z nich wymieniła na zupkę warzywną, a drugą na przykłąd na kisiel owocowy, bo tak menu może być zbyt monotonne!! Szczególnie jeśli pije mało mleka. Dla św spokoju dawaj mu cebion multi na przykład i witaminę D.
Agnieszka
A jesli je 3x 150ml gęstej kaszki to może daltego pije mało mleka To naprawdę sporo, nie martw się. Najlepiej jak byś jedną z nich wymieniła na zupkę warzywną, a drugą na przykłąd na kisiel owocowy, bo tak menu może być zbyt monotonne!! Szczególnie jeśli pije mało mleka. Dla św spokoju dawaj mu cebion multi na przykład i witaminę D.
Agnieszka
Ja mam takie kółeczko, na którym mam rozpisane kiedy jakie szczeppienie i jak dzieci maja przybierać ...w 6 miesiacu ok. 500g. Wydaje mi sie ze to normalne, nasze dzieci juz nie bedą rosły jak na drożdżach z miesiąca na miesiąc. Teraz bedą spalac kalorie na rozwój :-) gadanie, raczkowanie, siadanie, chodzenie i popieram dziewczyny Jesli jest radosny bawi sie i rozwija jakies umiejętnosci takie czy siakie to jest ok
pilnie potrzebuje porady na temat kupek. odkad wprowadziłam deserki i obiadki to kapsio robi kupę rzadziej niz gdy był na cycu i to w dodatku małego bobka jakby z plasteliny. ani jabłko, ani marchew nie pomagaja, ani tez herbatka z rumianku czy tez kopru. na cycu jak rzadko robi kupe to wiadomo, bo dobrze przyswaja mleko, ale po takich obiadkach zeby nie było kupy?włozyłam dzis czopek glicerynowy kapsiowi i nic nie wyszlo juz po tym bobku. martwie sie. jest chyba cos w aptece na to tlyko nazwy nie pamietam. help
reklama
Ewitka
Majowo-lutowa mama
U mnie też pojawił sie ten problem, ale mój na szczęście zrobił dziś (w niedzielę) o 22 bez czopka po 3 dobach przerwy. Nie wiem czy to nie była reakcja na gotowe jedzonko, bo w piątek zjadł słoiczek zupki i pół sloiczka deserku jabłkowo-marchewkowego, mam wrażenie, że one go zatwardzają (???). No i do tej pory na deser jadł surowe starte jabłuszko.Ale dziś to wymęczyliśmy go porządnie na brzuszku, poprzyciskaliśmy nóżki do brzuszka, wypił 150ml herbatki na trawienie (wg mnie lepsza od kopru wloskiego) i zrobił wieczorem twardego boba, a jak mu przycisnęłam nóżki do brzuszka, to poszła taka konkretna kupa na otwartą pieluszkę, ze z zamknietej na pewno by wypłynęła. To była jego rekordowa kupa!pilnie potrzebuje porady na temat kupek. odkad wprowadziłam deserki i obiadki to kapsio robi kupę rzadziej niz gdy był na cycu i to w dodatku małego bobka jakby z plasteliny. ani jabłko, ani marchew nie pomagaja, ani tez herbatka z rumianku czy tez kopru. na cycu jak rzadko robi kupe to wiadomo, bo dobrze przyswaja mleko, ale po takich obiadkach zeby nie było kupy?włozyłam dzis czopek glicerynowy kapsiowi i nic nie wyszlo juz po tym bobku. martwie sie. jest chyba cos w aptece na to tlyko nazwy nie pamietam. help
Szerlock, zamiast gotowych deserków spróbuj podawać mu przez jakiś czas surowe jabłuszko, ono działa wyśmienicie.
Podziel się: