reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

U nas tez katar nie daje za wygraną, już ponad tydzień. Niby nie leci bardzo ale zapchany ma bo aż furczy a wyciągnąć tego nie mogę. Jak nie przejdzie to idę w poniedziałek albo wtorek do lekarza niech osłucha czy płucka czyste.

reklama
ja mojej małej raz w tygogniu daję 10 granulek THYMULINE. to dopiero trzeci tydzien,ale mala nadal zdrowa-z uodparnianiem i bez niego tez :-p

Mój szkrab też narazie bez ani jednego przeziębienia :-) Daj Boże jak najdłużej, bo jak czytam ile wasze dizeciaczki muszą sie namęczyć to az sie boję pierwszego przeziebienia u Piotrusia:baffled:

U nas temperatury już nie ma a pojawiły się małe czerowne plamko-krostki, czyli chyba mamy już trzydniówkę za sobą;-).

Kurcze a u nas kaszel :-( Nie wiecie jak się szybko tego pozbyć? Muszę go zaszczepić w tym tygodniu miedzy wtorkiem a czwartkiem - jesli tego nie zrobię, to potem dopiero w grudniu będę mogła, a lepiej dla niego, żeby przeszedł szczepienia przed 1.12 :confused:

aha! temperatury nie ma

Kurcze a u nas kaszel :-( Nie wiecie jak się szybko tego pozbyć? Muszę go zaszczepić w tym tygodniu miedzy wtorkiem a czwartkiem - jesli tego nie zrobię, to potem dopiero w grudniu będę mogła, a lepiej dla niego, żeby przeszedł szczepienia przed 1.12 :confused:

aha! temperatury nie ma

OOOO:szok: sam kaszel chyba nie jest przeciwskazaniem sam w sobie ale, żeby go bardziej nie rozłożyło:shocked2:, a na kaszel jeszcze nic nie stosowałam, ja osobiście lubię smarowania Wickiem tylko nie wiem czy takie maluszki można juz smarować:confused:

A czy nie zaczął się mocniej ślinić?? Bo przy mocnym ślinieniu maluszki kaszlą bo ślinka wpada im do gardełka i to jest normalne.

na katar kuzynka radzila mi masc majerankowa. U nas kataru jzu prawie nie ma, ale jak dzis zakaslal to sie azz moja mama przerazilysmy :-( No i nigdzie dzis z nim nie wychodze.
Betka - pytalam o to Thymuline ale w aptece jakos nie za bardzo slyszeli o tym :baffled: Poszukam jeszcze

OOOO:szok: sam kaszel chyba nie jest przeciwskazaniem sam w sobie ale, żeby go bardziej nie rozłożyło:shocked2:, a na kaszel jeszcze nic nie stosowałam, ja osobiście lubię smarowania Wickiem tylko nie wiem czy takie maluszki można juz smarować:confused:

A czy nie zaczął się mocniej ślinić?? Bo przy mocnym ślinieniu maluszki kaszlą bo ślinka wpada im do gardełka i to jest normalne.

kurcze właśnie od paru dni Maja ma kaszel ale temperaturki i katarku brak całe szczęście a i tak martwie sie czu przypadkiem nie jest chora:-(, bo mąż był chory i już mam czarne myśli żę ją zaraził:baffled: jak do wtorku bedzie kaszleć to pójde z nia do lekarza, choć własnie się zastanawiam czy to przyopadkiem nie kaszel przez ślinke w buzi bo jak gadułka jej sie włączy to kaszelek też ale czasem i bez gugania go ma, no i bądź tu mądra

Nie, to nie od śliny :no:
Zaczął też bardziej kichać i do tego widać po oczach chorobę (są małe i takie jakby zaczerwienione).
Jutro dzwonię po lekarza :confused:

reklama
Betka - pytalam o to Thymuline ale w aptece jakos nie za bardzo slyszeli o tym :baffled: Poszukam jeszcze

to leki homeopatyczne,pojedyncze, w tubce,firmy Boiron (4 g,duza tubka) lub Dolissis (1g, mala tubka). Boiron jest niebieski,a dolissos rozowy.ja mam rozcienczenie 9CH. lepiej oplaci sie Boiron.a jak nasze dzieci beda wieksze,to przejdziemy na dolissosa,bo wtedy podaje sie po jednej tubce na tydzien i wlasnie o te male tubki chodzi.

Do góry