reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

Jasio dostawal wapno w syropie - Sanosvit o smaku bananowym. Z tym (i Clemastinum ktore tez dostawal) mieszalam mu wit C bo bez zmieszania to tez by ine chcial bo jest przeciez bardzo kwasna :baffled:

reklama
Ja kwas foliowy podaje kieliszkiem - wrzucam tabletkę, daję troszkę wody, potem wkrapiam tam cebion - przykładam kieliszek do buźki i wlewam po troszku, nie odstawiając go od buzi - nawet, gdy wypluje, to wszystko wraca do kieliszka i w końcu wypija. Teraz w zasadzie nie mam problemu, tylko na początku wypluwał, teraz już łądnie pije :tak:

Ja ze wzgledu na bardzo częste podawanie syropu Zantac (okropne, ja bym miala problem z wypiciem tego) kupiłam taką strzykawke silikonową do leków, ma trzy dziurki jedna z przodu dwie po boku i zanim maly się zorientował wszystko było juz w gardle;-)

a mi po Infacolu zostala taka pipeta ktora podaje Jasiowi syrop bo z lyzeczki to sie strasznie wierci i troche sie wylewa i potem sie lepi :baffled:

Rafał dalej troszkę pokasłuje mam nadzieję że do niedzieli sie nie pogorszy. Tyle ostatnio musże w niego władować tych leków że szlag mnie trafia. Bo okropnie nie chce pic tych leków. Z wit d i cebionem multi nie mam problemów bo to juz od dawna. Ale teraz doszło jeszcze wapno w kropelkach i wit c. Pluje, krzywi sie odkreca głowę. Mało tego jeszcze muszę dawać wit b i kwas foliowy po pól tabletki i jak ją rozpuszcze to za skarby nie chce tego pić. Czy macie jakieś sposoby na dawanie leków ????

Z Devicapem nie ma problemu, podaję od razu do buzi dwie kropelki albo na łyżeczce, gorzej z Cebionem multi, bo ostatnio zaczął go pluć, więc wpadłam na sposób i dodaję mu 3 krople do butelki z herbatką.

reklama
moja zuzia uwielbia witaminy, a jak była chora to ze smakiem zjadała z łyżeczki tak paskudny syrop, że byłam w ciężkim szoku:szok:

Do góry