reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

my dajemy 2 - 3 krople vigantolu - lekarka nam zwiększyła dawkę bo teraz z pogodą gorzej a małemu strasznie się stópki zaczęły pocić i o dziwo chyba zauważyłam że mniej już mu się pocą ;-)

reklama
dla wszystkich pochorowanych dzieciaczków i mamuś ( myszka) duzio zdrowia od zuzi! zdrówka!!!!

babajaga- nie mam doświadczenia z wychodzącymi ząbkami, ale może warto pomóc synusiow znieść ten ból troszkę łagodniej? a jak radzą sobie inne dziewczyny?

Jak czytam ile dajecie kropli wit. to myślę że muszę się przejść do pediatry i zapytać czy aby na pewno Emi nie dostaje za dużo. Teraz mamy zalecenie 4 krople Devikapu (wit. D3) i 3 krople Vibowit Niemowlę.

Jak czytam ile dajecie kropli wit. to myślę że muszę się przejść do pediatry i zapytać czy aby na pewno Emi nie dostaje za dużo. Teraz mamy zalecenie 4 krople Devikapu (wit. D3) i 3 krople Vibowit Niemowlę.

My od urodzenia mamy zalecone 5 kropli D i 5 kropli K i żadnej ciemieniuchy nie ma:rofl2:

Rafał dalej troszkę pokasłuje mam nadzieję że do niedzieli sie nie pogorszy. Tyle ostatnio musże w niego władować tych leków że szlag mnie trafia. Bo okropnie nie chce pic tych leków. Z wit d i cebionem multi nie mam problemów bo to juz od dawna. Ale teraz doszło jeszcze wapno w kropelkach i wit c. Pluje, krzywi sie odkreca głowę. Mało tego jeszcze muszę dawać wit b i kwas foliowy po pól tabletki i jak ją rozpuszcze to za skarby nie chce tego pić. Czy macie jakieś sposoby na dawanie leków ????

ewula - ja witaminę c dawałam na herbatce - gorzej z wapnem bo za cholerę nie chciał pic wypluwał - więc właściwie nigdy nie dostał pełnej porcji :sorry: z dziećmi już tak jest niestety - najgorzej było z zakrapianiem noska :no: a sprobuj na swoim mleczku albo na herbatce właśnie ...

ewula no ja tez myślę ze najlepiej z czymś zmieszać i już :tak: Z czymś co lubi i wtedy chyba nie byłoby problemu... A wapno w syropie to moze spróbuj innej firmy bo rózny smak mają, u nas co prawda od razu za pierwszym razem sie udało bo jak widzi jak sie zblizam z syropkiem w kieliszku to wręcz ise rzuca na niego:-D Ja mu daję firmy Hasco lek taki z czerwonym trójkatem na etykiecie na dole. Dużo zdrówka życzę!

reklama
JA widze światełko w tunelu, katar chyba przechodzi, teraz siedze i prosze w myslach by kaszel sie jakiś nie przyplątał.
uraz ma taki, ze ciezko cos kolo buzi zrobic.

Devikap i Vigantol maja różną zawartość witaminy, moze dlatego az tyle.

Do góry