reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

No i stało sie... Piotruś przechodzi na Pepti. Skaza nie jest stwierdzona na 100% ale prawdopodobnie skoro nic innego nie pomaga :-( Gorzej bedzie jeśli nawet to "mleko" nie pomoze... Ech...

popciaa- mój synuś dobrze przybiera na wadze, tak normalnie, idealny centyl, może nie tak jak inne majowe dzieciaczki w oszałamiajacym tempie ale jest ok.

reklama
no to ja doznałam szoku:szok::szok::szok:. okazało się, iz kacperek został zaszczepiony włąśnie tym trefnym infanrixem. dzwoniłam do przychodni, ale kacperkowy pediatra znow na urlopiei dyzur za niego pełni normalny lekarz. ten z kolei nic nie wie, mowił, ze skoro przez tydzien od szczepienia nic sie nie działo to nic juz nie bedzie. fajna odpowiedz. poza tym zalecił przyjsc jak wroci pediatra lub zadzwonic czy czasem nie trzeba doszczpeic kacperka. jestem tak wsciekła. człowiek wydaje pieniądze, zeby bąbel nie cierpiał to ci te durnie wyprodukują bubel, ktory wstrzykiwany jest małym dzieciom. na pewno napisze do glaxo o zwrot kosztów. a poza tym gdybym była upierdliwa to bym założyłą sprawe w sądzie:tak:. no z tego to mi sie juz śmiać chce, ale kurde no nie do pomyślenia. w tak waznej kwestii jak szczepienie maluszka taka firma pozawala sobie na badziewie. czy ktoras z was tez miala takiego pecha jak my?

no tak tlyko jak znajde takie mamy? a poza tym to trzeba mieć cierpliwosc, ktorej mi brakuje. chociaz rzeczywiscie moja wsciekłosc moze i by mnie zdopingowała. aletko moze mozna gdzie załozyc jakis ogolny wątek na szerszym forum własnie dotyczący mam, ktorych dzieci zostały zaszczepione tym badziewiem

napisałam już tam. kurde takiego pecha mieć. ale jak przeczytałam tego posta gosi f włąsnie na ten temat to coś mnie tknęło. od razu polceciałam sprawdzic i miałam serię wpisaną i tlyko spojrzałam na ostatnie cyfry najpierw i nie mogłam uwierzyc, więc sparwdziłam od początku i się okazało, ze tak źle trafiliśmy.

oj szerlock... to miałaś pecha :-( Ciekawe ile jeszcze dzieciaczków trafiło na ten bubel. Tez jestem za pozwem ale masz racje ciągnęłoby to sie wieki a nie wiadomo czy z pewnym skutkiem. Ja szczepie Piotrusia zwykłymi szczepionkami... Krucho z kasą niestety :-(

reklama
Od samego poczatku (od 2 tyg życia) miał straszne, ale to straszne problemy brzuszkowe. Kolki 24h, wymioty, ulewania, dziwne kupki, zaparcia, zrobienie kupki zazwyczaj tylko z czopkiem glicerynowym, do tego doszła pózniej wysypka na twarzy, uszach, ramionach, nadgarstkach itd. Najpierw zaczął dostawac Bebiko Omneo aby sprawdzic czy to przypadkiem nie przez laktoze, a nie od razu białko. No i poprawiło sie! Ale było super :-D Ale przez miesiac :-( Ostatnio skóre na nogach ma w takim stanie (jak maly skorupiak :-() że lekarz stwierdził ze nie jest to stan zadowalający i zalecił Pepti...

Do góry