reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

no ja tez myslalam o alergii, ale chyba z testami trzeba by poczekac...
Poki co to tylko moge sprzatac, sprzatac, sprzatac.... :szok::szok::szok:

reklama
Zapytałam się Was, bo ja też nie szczepiłam i tak się zastanawiałam, czy dobrą podjęliśmy decyzję, ale tego nie wiemy. Powód jest taki sam jak u Welonki, bo siedzę z Zuzinką w domu.
Mysz- bardzo dziwny ten katarek ....oby to nie alergia, co?!:no: musisz obserwować, a jakie ma jasio spojówki? zaczerwienione jak ma ten katar?

no ja tez myslalam o alergii, ale chyba z testami trzeba by poczekac...
Poki co to tylko moge sprzatac, sprzatac, sprzatac.... :szok::szok::szok:

a moze jakis nowy zapach co do alergi to zobacz jakie drzewa teraz pyla bo to moze to (ja jestem alergikiem i mam uczulenie prawie na wszystkie drzewa i raz katar jest a raz nie zalezy pylenia od pogody i od wychodzenia na dwór)

Co do testów to lekarka mówiła że można zrobić testy z krwi i byłam się o to pytać ale pobierają z żyły i nie wyobrażam sobie tego pobierania u Olka

my też nie szczepiliśmy ani na pneumo ani meningo. rafał siedzi w domciu z babcią i wydawało mi się że nie ma potrzeby na razie.

Ostatnio Rafał znowu wymiotowałw nocy. Pierwszy raz zdarzyło mu się w tamtym tygodniu ze środy na czwartek ale wtedy to się chyba przeżarł bo mu się jajka odbijały takie śmierdzące. A w tym tygodniu wymiowtował znowu. Raz przed północą a potem zarzygał się w łóżeczku, na szczęscie usłyszałam. Zwymiotował cały obiad, normalnie kawałki marchewki nie pogryzione, tak jakby nie dał razy strawić takich kawałków.
A CZY OD ZEBÓW MOŻNA wymiotowac. I miał 37,7 temp.

ewula- ja słyszałam o wymiotach, temperaturze i sraczulce :baffled::-( ale z drugiej strony może złapał jakąś infekcję :baffled: kurcze, chyba pojechałabym do lekarza na twoim miejscu, bo to chyba za często, a organizm się męczy ...

Ewula - nie wiem :no:. Może to jakiś wirus? :baffled:

Mysz - faktycznie dziwny ten katar. Mi też wydaje się alergiczny :-(

Gaal - ja szczepiłam na menigokoki narazie tylko Maciusia ale też planuję zaszczepić Miśka. Pediatra uważała, że meningo są ważniejsze niż pneumo :dry: a ja jej ufam :tak:

Michałek od ponad 3 tygodni ma szorstkie, czerwone plamy na brzuszku i rączkach :baffled: i się drapie :-(. Podejrzewałam znowu skazę białkową (objawy bardzo podobne do objawów jakie miał i ma Maciuś. Dzisiaj Paweł poszedł do pediatry i lekarka stwierdziła to samo. Ma pić Bebilon Pepti (na szczęście dla mojego łakomczucha nie ma znaczenia smak mleczka :blink:) i nie dostawać nabiału. Za dwa tygodnie kontrola
Napiszę jeszcze, że stosowałam dietę eliminacyjną, nie wprowadzałam nic nowego a plamy były cały czas :baffled:

jak będę wracała do pracy, a planuję w przyszłym roku w okolicach października, to zaszczepimy jakoś Zuzię, ale z tego, co widzę nie ja jedna jestem bez szczepionek, to się uspokoiłam ...:blink:

Evvula, oby to było od zębów a nie infekcja, bo samo przejdzie. Przy ząbkowaniu organizm jest osłabiony i podobno mogą się zdarzyć wymioty i biegunki.

reklama
Ewula - nie wiem :no:. Może to jakiś wirus? :baffled:

Mysz - faktycznie dziwny ten katar. Mi też wydaje się alergiczny :-(

Gaal - ja szczepiłam na menigokoki narazie tylko Maciusia ale też planuję zaszczepić Miśka. Pediatra uważała, że meningo są ważniejsze niż pneumo :dry: a ja jej ufam :tak:

Michałek od ponad 3 tygodni ma szorstkie, czerwone plamy na brzuszku i rączkach :baffled: i się drapie :-(. Podejrzewałam znowu skazę białkową (objawy bardzo podobne do objawów jakie miał i ma Maciuś. Dzisiaj Paweł poszedł do pediatry i lekarka stwierdziła to samo. Ma pić Bebilon Pepti (na szczęście dla mojego łakomczucha nie ma znaczenia smak mleczka :blink:) i nie dostawać nabiału. Za dwa tygodnie kontrola
Napiszę jeszcze, że stosowałam dietę eliminacyjną, nie wprowadzałam nic nowego a plamy były cały czas :baffled:
Natko a czym to smarujesz?

Ja swojemu zrobiłam Ige i wyszło prawie dwa razy powyżej normy:-( teraz też mamy się katować bebilonem pepti. Udało mi sięwmusić to w nigo tylko z sokiem malinowym.

Do góry