reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

Marti smaruj Altacetem w żelu to przejdzie. U nas nic takiego nie było, ale lekarka na wszelki wypadek kazała się w takie cudo zaopatrzyć. A na co ty szczepiłaś teraz synka?

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :tak: Jutro z rańca wybiorę się do apteki :tak: Nawet sody w domciu nei mam :zawstydzona/y: szczepilismy na pneumokoki ;-) Teraz druga była :tak: A wy szczepiłycie? Jak u was to wygląda cenowo? Bo domyslam sie że mogą byc w róznych rejonach Polski rozbieżności cenowe, bo u nas to nawet co apteka to inna cena :szok:

ja podobnie jak ewitka poczekam jeszcze. Lekarka zreszta tak radzila zeby poczekac az bedzie mial isc do przedskzola.
Jasio ma stycznosc z wnukiem swojej niani, ale mam nadzieje ze zadnego zagrozenia nie ma, bo z kolei tamten chlopiec ma kontakt tylk oz Jasiem...
Oczywiscie jest tak ze ja moge mu cos niestety przyniesc ze skzoly, albo tamta mama swojemu synkowi (tez nauczycielka); no ale jestem dobrej mysli.

ja szczepiłam. Też już mieliśmy dwie dawki. Każda po 280zł. Ale nie kupowaliśmy w aptece tylko w przychodni płaciliśmy. Potem się dowiedziałam że w aptece kosztuje 20zł mniej. Więc przychodnia nieźle sobie zarabia, bo przecież i tak napewno kupują taniej bo w hurtowni.

Marti mój Piotrek po szczepionce na pneumokoki miał bardzo czerwoną i zapuchniętą rączkę i 2 dni 40 stopni temperatury. Trzeba okładać sodą i zbijać temperaturę. A ja płaciłam po 300 zł. za każdą dawkę.

U Piotrka to zaczerweinienie juz zniknęło ale pozostał twardy guzek i nie wiadomo co to jest :baffled: Ponoć wchłonie sie samoistnie... A cenami to jestem zszokowana :szok: Moze nawet nie cenami a ich rozpiętością, w jednej aptece 270 a w innej 360 :szok::szok::szok::angry:

reklama
cos mi sie obilo o uszy ze i u nas za jakis czas maja byc za darmo, no ale to raczej nic pewnego... :baffled:

A mojemu Jasiowi powrocil katar - tak myslalam ze to moze alergia, ale na dworze nie kicha i mu z nosa nie leci, wiec to musialaby byc alergia na cos w domu... Kurz???? To by bylo straszne dla kogos kto nie jest fanka sprzatania :szok:

Do góry