reklama
Gratuluję Tym, które są już "uświadomione" co do płci dzieciaczka Masz rację Lucyann, że chłopak tańszy w utrzymaniu. Na początku tego się nie odczuwa ale potem jak taka mała dama ma już naście lat wtedy chyba najbardziej. Ekonomicznie też wychodzi parka tak jak u Ciebie dorotak Ja niedawno zrobiłam przegląd szafy i stwierdziłam, że nawet jak córka miała granatowe spodenki dzinsowe to one są z kwiatkami i chłopcu takich nie założę albo zielona bluza chociaż kolor dla chłopca ale jest z jakąs królewną hihihi ;D Więc nie tylko czerwony i różow idzie do lamusa.
Co do zachowania owszem od każdej reguły są wyjątki ale ogólnie jest że, dziewczynki do wieku przedskzolnego są grzeczniejsze od chłopców. Moja najbardziej dała mi popalic jak skończyła rok tak do 2 lat (może też za dużo oczekiwałam od tak małego dziecka ). Teraz znów jest słodka. Bardzo lubi małe bobasy, na spacerach całuje i glaszcze zupelnie obce dzieci tak że mamy, babcie, opiekunki nie mogą się nadziwic a nieraz jak mi powie "mamusiu ale dobry ten obiadek, częściej mi taki rób" albo "dziękuję mamusiu takie ładne mi rzeczy kupujesz" to aż serce matczyne rośnie i tak miło ciepło się robi :laugh: Tego nie zastąpi najlepsza pochwała od szefa czy komplement męża.
Co do zachowania owszem od każdej reguły są wyjątki ale ogólnie jest że, dziewczynki do wieku przedskzolnego są grzeczniejsze od chłopców. Moja najbardziej dała mi popalic jak skończyła rok tak do 2 lat (może też za dużo oczekiwałam od tak małego dziecka ). Teraz znów jest słodka. Bardzo lubi małe bobasy, na spacerach całuje i glaszcze zupelnie obce dzieci tak że mamy, babcie, opiekunki nie mogą się nadziwic a nieraz jak mi powie "mamusiu ale dobry ten obiadek, częściej mi taki rób" albo "dziękuję mamusiu takie ładne mi rzeczy kupujesz" to aż serce matczyne rośnie i tak miło ciepło się robi :laugh: Tego nie zastąpi najlepsza pochwała od szefa czy komplement męża.
Pola 30
Fan(ka)
Ja, nie wiedząc jeszcze jaka płeć wytapetowałam pokój w kwiatki A czułam, że będzie chłopiec, hihih. Myślę, że do naszych słodkich pociech, przynajmniej na początku, wszystko pasuje, nizależnie od płci.
Blue, ale masz córcie-tylko pomarzyć. Jak czytałam to się wzruszyłam....Ale nie schlebiaj sobie ( a w zasadzie córce), bo ostatnio często się wzruszam
Moja jak będzie "w tatusia" to pewnie też taka słodka i grzeczna będzie, ale jak po mnie....uj, już się boję Dobrze, że choć przygotowanie pedagogiczne posiadam i "nie z takimi typami" jak nasze dzieciaki pracowałam, więc wierzę, że sobie poradzę
Blue, ale masz córcie-tylko pomarzyć. Jak czytałam to się wzruszyłam....Ale nie schlebiaj sobie ( a w zasadzie córce), bo ostatnio często się wzruszam
Moja jak będzie "w tatusia" to pewnie też taka słodka i grzeczna będzie, ale jak po mnie....uj, już się boję Dobrze, że choć przygotowanie pedagogiczne posiadam i "nie z takimi typami" jak nasze dzieciaki pracowałam, więc wierzę, że sobie poradzę
Pola 30
Fan(ka)
Megusek-jestem przekonana, że Twoje maleństwo w końcu się ujawni..Nie można ptrzecież trzymac rodziców w takiej nieświadomośći...
M
monika_k80
Gość
A ja wam oznajmie 1-go sierpnia. juz nie moge sie doczekac
Pola 30
Fan(ka)
No czekamy Monika z niecierpliwością..A co podpowiada Ci intuicja?? A, wejdz na listę mam i uaktualnij dane
M
monika_k80
Gość
Pola bedzie chlopak jak nic ale baaardzo bym chciala dziewczyneczke! na jaka liste?
Pola 30
Fan(ka)
W naszym wątku Listopad 2006 jest temat "Nowa lista mam, nie dopisujcie komentarzy". Tam podaj swoje dane. Postanowiłam ja uaktualnic, bo ostatnia jest z kwietnia a od tego czasu wiele sie zmieniło.
reklama
DZiewczyny ostatnia teoria mojej mamy ze dziewczynki -to wpadki a chlocy planowani i to z ciotka usiadly i mi udowadnialy (ja chcialam mamie przypomniec ze ma dwie corki ale nic ja to nie wzruszylo) co wy na to? :laugh:
Monika nie moge sie doczekac jakis wiesci od Ciebie ten ocean to jednak niezla przeszkoda.....
ciekawi mnie czy w listopadzie bedzie wiecej chlopcow niz dziewczynek? tak wogole to malo nas... :
Monika nie moge sie doczekac jakis wiesci od Ciebie ten ocean to jednak niezla przeszkoda.....
ciekawi mnie czy w listopadzie bedzie wiecej chlopcow niz dziewczynek? tak wogole to malo nas... :
Podziel się: