reklama
M
myszowata
Gość
Dziewczyny oilatum jest śliskie bo jest w znacznej części z parafiny ciekłej, a oillan ma jej trochę mniej i jest tańszy, ale jest dla dzieci po 6 msc (co jest napisane na opakowaniu). Ja polecam oilatum, stosowaliśmy przez pierwsze 3 miesiące, potem mustela, hipp, j&j, a obecnie zwykłe mydełko bambino.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marta1981
Rodzyneczka
Madzikm, tak ze względu na to;-) - kumpela przemywa przegotowaną wodą i płatkami kosmetycznymi bo jej tak położna doradziła, Wiktorka ma 6 m-cy i żadnych odparzeń;-).
Pisze tu bo chodzi o zdrowie.
Ogilnie polecam : Ksi��ka "Leksykon chor�b wieku dzieci�cego" - Birgit Brand-Horsting - ksi�garnia Tolle.pl i
CZY JUŻ WZYWAĆ LEKARZA. PORADNIK DLA RODZICÓW (1370119695) - Aukcje internetowe Allegro
Przydatne poradniki jak cos sie dzieje z malenstwem
Ogilnie polecam : Ksi��ka "Leksykon chor�b wieku dzieci�cego" - Birgit Brand-Horsting - ksi�garnia Tolle.pl i
CZY JUŻ WZYWAĆ LEKARZA. PORADNIK DLA RODZICÓW (1370119695) - Aukcje internetowe Allegro
Przydatne poradniki jak cos sie dzieje z malenstwem
Marta1981
Rodzyneczka
Dove, tą pierwszą pozycję mam i powiem szczerze że niczego nowego się z niej nie dowiedziałam o czym bym się w szkole na opiekunkę dziecięcą nie uczyła. Jak dla mnie zbyt ogólnie opisane przypadki zachorowań.
No ale ja sie nie uczylam ( nie kazdy tez sie uczyl) a tu nie mozna liczyc na GP co daje mi to wmiare jakos pole manewru. Lepiej to niz nic.
Poczytam i wiem ze jak pojade do szpitala to wiem co mowic i mnie nie zbyja.
Poczytam i wiem ze jak pojade do szpitala to wiem co mowic i mnie nie zbyja.
futrzakowa
yea! to ja!
Czy robicie jakieś zakupy apteczne w stylu czopki / syropy? czy może nie i lepiej w razie potrzeby wyskoczyć do apteki?
I tak i nieCzy robicie jakieś zakupy apteczne w stylu czopki / syropy? czy może nie i lepiej w razie potrzeby wyskoczyć do apteki?
Na pewno kupe espumisan w kroplach, wodę koperkową, sól morska do noska i noć na gorączkę. Niemowleciu nie wiele można dać bez lekarza-pediatry więc i niewiela da dię kupić na zapas
reklama
Ja na razie kupiłam tylko aspirator do nosa Frida i planuję kupić przed porodem niemieckie krople Sab Simplex. Ale poza tym też najpierw będę szła do lekarza żeby skonsultować to co się dzieje z dzieckiem zanim cokolwiek podam.
Podziel się: