reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Co na co"

reklama
Ona ja lubie kosmetyki perfecty ale te dzieciece sa dosc nowe i mało kto je uzywał ale mysle ze warto sprobowac;) sobie wczoraj kupiłam balsam na biust perfecty ,zobaczymy jak sie sprawdzi;)

Ona ja lubie kosmetyki perfecty ale te dzieciece sa dosc nowe i mało kto je uzywał ale mysle ze warto sprobowac;) sobie wczoraj kupiłam balsam na biust perfecty ,zobaczymy jak sie sprawdzi;)

aaa to dlatego tak mało o nich pisze, ale jednak opinie są super, podobno nie uczula i cudnie pachną, i są nie drogie ;) więc nie znalazłam wad.. ale może ktoś sie znajdzie kto to potwierdzi :))) Mam nadzieje ze Twój balsam się spisze pozytywnie ;))))

aaa to dlatego tak mało o nich pisze, ale jednak opinie są super, podobno nie uczula i cudnie pachną, i są nie drogie ;) więc nie znalazłam wad.. ale może ktoś sie znajdzie kto to potwierdzi :))) Mam nadzieje ze Twój balsam się spisze pozytywnie ;))))
tez mam taka nadzieje bo biust mi urosł co najmniej o trzy rozm, wiec moze wiele z niego nie zostac po karmieniu;)

widzicie dziewczyny...nie przeczytałyście mnie dokładnie:-D z tym kąpaniem 2-3x w tyg to jest tak że gdy się nie kąpie to dzieciaczka bierzemy na przewijak i go namoczonymi wacikami/flanelką myjemy...dokładnie w każdej fałdce i w każdym miejscu... po prostu w kilku książkach się doczytałam że takie umycie noworodka (nie mówię już o 5-6 tygodniowym niemowlaku gdzie wprowadza się rytuały...) jest dla niego mniej stresujące a pozycja którą musi przybrać byśmy go wykąpali w wannie co najmniej niekomfortowa.

Co do kosmetyków, ja już słyszałam od kolejnej mamy, że najlepsze jest nasze rodzime Bambino - najmniej uczula i polecane jest nawet dla bardzo alergicznych dzieci.. No i niedrogie. Więc rozważam.

Tez słyszałam duzo dobrego o bambino.
Oilatum wiem ze dobre ale jak juz pisałam podobno lepiej nie uzywac jak dziecko nie ma problemow skornych.
Co do kapieli to Futrzak ma racje tez słyszałam o takim obmywaniu na poczatek.
Ja pamietam ze jak byłam mała to kapiele czesciej niz raz w tyg były zabronione;) codziennie obmywało sie w misce a co tydzien kapiel ale to ze wzgledow ekonomicznych;)

Olcia...problem w tym ,że mój M. może np. używać tylko Nivea i nie wiem czy dziecko nie odziedziczy tego po nim, a Oilatum wiem ,że jest dosyć bezpieczne...sama już nie wiem ;-)

reklama
Ona- już tutaj niedawno skrobałam, ze kosmetyki perfecta dla dzieci sa super. Uzywam ich cały czas dla córeczki i nadal zamierzam używać. Przeze mnie sprawdzone i szczerze mogę je polecić.

Balsam na biust tez jest super:-D

Do góry