reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co można a czego nie?

Dziewczyny mam pytanie, może doradzicie? Jutro wybieram się z mężem do prawdziwej włoskiej pizzerii, Włoch tylko włoskie oryginalne składniki. Tam w składzie każdej pizzy jest mozarella fior di latte i pecorino (wolno dojrzewający ser podobny do parmezanu). Oczywiście są to sery z niepasteryzowanego mleka, no i ta listeria nieszczęsna się kłania. Znalazłam gdzieś wzmiankę, że bakteria ginie już w 75 stopniach, a w prawdziwym ceglanym piecu na pizze jest 450 stopni, to można zjeść:-)?czy dla swojego spokoju nie

reklama
Ja bym się nie zastanawiała i zjadła ze smakiem. Jadając w restauracjach i tak nigdy się do końca nie ma kontroli co tak naprawdę się je. Tak więc smacznego

A my jedziemy za 2 tygodnie odwiedzic moich znajomych do miasta polozonego jakies 3 godz od nas i tak sobie mysle czy moge wyjsc jeszcze ostatni raz na balety? oczywiscie pic nie bede ruszac sie juz jak tancerka tez nie ale myslicie ze te halasy nie zaszkodza maluchowi? myslalam ze skorzystam z tego ze jeszcze po mnie nie widac tak bardzo jest :p tylko wieczorem jak sie najem :p Co myslicie? jestem zla matka ? :p

Zgadzam się z kakakaroloina, exotic niczym się nie przejmuj, tylko ciesz się, że masz możliwość poszaleć:tak:

Ja dwa tygodnie temu byłam na balandze, okupowałam parkiet prawie cały czas, wyhasałam się i bardzo mi to dobrze zrobiło, choć zastałe mięśnie następnego dnia dały o sobie znać.
Miłego kochana!:-D

Exotic miałam koleżankę w pracy co do porodu wszystkie imprezy rodzinne zaliczała, a że miała termin na wakacje to same wesela, kwestia jak ty się czujesz, ale unikaj stania przy głośnikach, dymu z papierosów, no jak brzuch cie nie ciągnie, to na parkiecie możesz szaleć, jak ciągnie, to przerwy rób :tak:

kakarolina ,Aia, Irisson.... dziekuje kochane a wiec bede szalec bez obaw hihi, niech malec juz poczuje pierwsze rytmy zeby na szkolnych dyskotekach pod sciana nie stal :D

właśnie dziewczyny dym nikotynowy, dziś byłam u mojej rodziny wiedzą o ciąźy. Byłam tam 30min,wujek palił jednego papierosa, poszedł na 2 koniec pokoju, jak już drugiego zapalił blisko mnie to się ewakuowałyśmy. Wyrzucam sobie, że nic mu nie powiedziałam, czy taka jednorazowa ekspozycja na dym może zaszkodzić dziecku?

reklama
Nie może zaszkodzić. Tak naprawdę to nawet jak kobieta pali w ciąży to nie jest to tak szkodliwe jak się mówi. Pokolenie naszych mam i ciotek paliło całą ciąże bo tak wtedy wszyscy robili i nikt nie mówił i nie wiedział o skutkach dla płodu. Tak więc jednorazowe nawdychanie się dymu nie ma prawa zaszkodzić...

Do góry