reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CO KAZDA 'CIEZAROWKA' W IRLANDII WIEDZIEC POWINNA - W trakcie tworzenia :D

hej dziewczyny sorki ze tak dlugo sie nie odzywalam ostatnio ale tyle na glowie:shocked2: oczywiscie bylismy w dublinie na usg niestety nie wyszlo tak jak chcielismy bo malenstwo spalo i bylo malo aktywne no i jeszcze raczki na buzce trzymalo ale i tak bylo milo i warto mamy wrocic za jakies 4 tyg jak bedzie wieksze;-)bardzo milo bylo porozmawiac z polskim lekarzem jakos tak inaczej ja caly czas tutaj chodze i nie mowie ze sa nie mili czy cos ale jakos tak inaczej bylo.a bylismy w Medicusie bo ktoras z was pytala gdzie-tam kosztuje 3d 150euro.
Jesli chodzi o psa o czekam na te witaminki z polski ale wydaje mi sie ze juz jest i tak troche lepiej.
Jeszcze mam do was pytanko: czy jak bylyscie w ciazy to mialyscie dosc spore uplawy takie silniejsze niz zawsze? mnie to dzis w miescie zalalo prawie, musialam jechac do domu przebrac spodnie:zawstydzona/y:ja to juz oczywiscie panika ze to wody plodowe ale oczywiscie nie bylo tego az tak duzo.......
odezwali sie tez do mnie ze szloly rodzenia zajecia mam 16 lutego a termin porodu 28lutego nie zle co babka sie usmiechnela na to powiedziala ze przynajmniej bede wszystko pamietac.......:dry:
pozdr,

reklama
Hej Emeralda to ja pytalam o koszt 3D. Dzwonilam wczesniej do Medicusa i powiedziano ze przy 3D musze zaplacic 230 (USG+wizyta). TO mamy bardzo podobne terminy - ja na 29 lutego. A w ktorym szpitalu rodzisz?
Poszukuje nowego GP - najchetniej Dublin 7 lub 15. Jezleli znacie kogos dajcie znac prosze.
Swojego GP zmieniam z uwagi na: 1) przeprowadzilam sie 2) po ostatniej wizycie jestem bardzo bardzo rozczarowana (poszlam z problemem, ktory GP zupelnie zbagatelizowal)
pozdrawiam

a to dziwne zobacz jaka roznica mi powiedziano ze 150 i dla tego ze nie wyszlo nawet nas za nie nie skasowali tylko skasowal jak za normalne usg czyli 80euro co bylo ok moim zdaniem bo dobre 20min tam spedzilismy i usg mialam zrobione.tylko ze ja zaznaczylam ze chce tylko usg bo pamietam ze usg 3d 150 za badanie gin 80 i usg zwykle 80 tam jeszcze pare cen podali przy rejestracji z tym ze ja bylam tylko 3d zainteresowana, ale pewnie jak bym miala 3d i badanie gin to by skasowali 230:no: kosmiczne te ceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja bede rodzic w Cavan bo tu tez mieszkam.

mam małe pytanie jestem w 16 tygodniu ciąży i nie mam jeszcze lekarza GP dlatego że dopiero sie o nim dowiedziałam i chcę rodzić tutaj w Irlandii czy mogę nadal udać sie do lekarza GP czy już nie mogę jak dotychczas chodziłam tylko do polskiego lekarza w polmedzie który nic mi o tym nie powiedział. proszę o odp. z góry dziękuje.

Kania, ja wprawdzie nie jestem z Dublina, ale do momentu do kiedy w Galway nie było polskiego gina, jeździłam do Dublina. I tak, polecam panią Anetę Sempkę, wprawdzie na codzień przyjmuje w Galway, ale co kilka tygodni w weekend jest w Polmedzie w Dublinie. Poza tym raz byłam w Medicusie u doktora Cwojdzińskiego i byłam zadowolona (tyle że Medicus jest trochę droższy niz Polmed).

co do dr Sempki zawiodlam sie na niej bylam u niej na usg piersi powiedziala mi ze mam wlokniaka,w pl dowiedzialam sie ze to nie jest nawet guz a co dopiero wlokniak

reklama
Hej, mi pani Aneta tez prowadzila ciaze, ale nie polecam. Szczegolnie rozczarowalam sie na wizycie kontrolnej. Moze trzeba trafic na jej dobry dzien. Przyjmuje w kazda sobote. Zmienily sie zasady placenia, do tej pory placilam 60e (wizyta+ usg) i placilo sie jej a teraz w recepcji (80e wizyta + cytologia bez usg). Ponoc bardzo fajna babka przyjmuje EMC Health Care Ltd. (byla u niej moja "wymagajaca" koleznaka).

Do góry