reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CO KAZDA 'CIEZAROWKA' W IRLANDII WIEDZIEC POWINNA - W trakcie tworzenia :D

reklama
witaj Emeralda, jesli twoj lekarz wysle cie na chorobowe to z social welfare dostaniesz jakies 160-180 euro nie pamietam dokladnie, moj pracodawca nie placil mi za chorobowe, tez mialam problemy z cisnieniem i dostalam zwolnienie na 2 tygodnie ostatnie ,poza tym caly czas prawie do konca pracowalam, a opieka jest naprawde super przy porodzie wiec naprawde trzeba lekarzom zaufac i nie nie boj sie,powodzenia,wszystko bedzie ok,pozdrawiam:-)

hej
ja wlasnie skonczylam 21 tydzien, czuje sie nie najgorzej, ale postanowilam, ze za 1,5 miecha ide na macierzynski. bedzie to 12 tyg przed porodem, wiec na po-porodzie zostanie mi jeszcze 14 tygodni. pamietajcie o tej opcji - mozecie isc na macierzynski juz 16 tyg. przed porodem.
ja wlasnie obcykalam te tematyke, wiec jak macie jakies pytania,to wlacie smialo, tylko naj;lepiej na priv, bo ja rzadko tu niestety zagladam.
no i wyliczyli mi, ze dostane 280euro na tydzien, wiec jestem zachwycona.

hej, wiem o tej opcji ale ja chyba wole jak najdluzej pracowac i miec wiecej czasu z bobaskiem w domku ale zobaczymy jak bede sie czula i wogole, dzieki marianeczka napewno jakies pytania sie nasuna, mi niestety przyznadza pewnie 208euro tyg bo tyle dostala moja kolezanka z pracy ktora zreszta wczoraj coreczke urodzila:tak: a zarabiamy tyle samo takze niestety za niskie zarobki zeby na 280 wskoczyc:eek: ale ciesze sie i z tego....
Dautek napiszesz troche wiecej o tym twoim cisnieniu? czy przeszkodzilo cos przy porodzie no i wogole jakie komplikacje mialas. Moje jest za wysokie i narazie wzrasta takze nie wiem jeszcze czego sie spodziewac i bac..........pozdr

nie ma sprawy.
ja mialam w pierwszej ciazy za wysokie cisnienie przy koncu ciazy (najwyzsze nawet 155/100). lezalam wtedy w szpitalu w pl(z innej przyczyny) i lekarze generalnie sprawdzali mi to cisnienie dosc czesto, ale nic nie dostawalam na ta okolicznosc, raz mi tylko dali cos na uspokojenie (noespasmine), bo dyzurny stwierdzil, ze to tylko kwestia stresu. i chyba rzeczywiscie tak bylo. bo ja juz w pewnym momencie sama sie na to cisnienie nakrecalam, jak widzialam cisnieniomierz, to mi sie robilo czarno przed oczami i mialam rece mokre...
duze cisnienie nie jest dobre, ale przede wszystkim jesli towarzysza mu obrzeki lub bialkomocz. u mnie nie bylo bialkomoczu i obrzeki tez tylko wieczorami (jak to w ciazy).
acha, wiem, ze jesli bardzo wysokie cisnienie wystepuje w chwili porodu, to podaja srodki farmakologiczne celem jego obnizenia albo robia cesarke, ale to juz naprawde w zupelnie wyjatkowych okolicznosciach. przede mna rodzila laska, blizniaki zreszta, i jej to cisnienie jakos potwornie skakalo, to jej tylko taka aparature podlaczyli, zeby monitorowac cisnienie caly czas i dali jakies tabletki. i bylo spox.
i to tyle. uszy do gory.

Hej kobitki co u was? ja bylam wczoraj na usg i wszystko ok malenstwo schowalo sie i nie moglismy sie dowiedziec tym razem co bedziemy miec. ja to nawet nie chce ale maz bardzo mnie prosi bo juz nie moze sie doczekac. jakos przetrwalam poranek w szpitalu i 4 pobrania krwi chodz nie bylo lekko mialam test na glukoze robiony , musialam wypic to obrzydlistwo a potem kuli mnie co godzine. teraz juz co 2tyg musze byc u lekarza rany kobitki godzina zero sie zbliza wielkimi krokami...............:szok: nastepne usg mam w sylwestra o 10 rano......pozdr aga

no no zobaczyc maluszka to lepsze od szampana a tez w szampanski nastroj wprowadza:-D, po swietach zaczne juz pakowac torbe do szpitala chyba juz najwyzszy czas:eek: troche sie denerwuje bo probowalam sie zapisac do szkoly rodzenia ale cos bez odezwu dzwonilam jakies 6tyg temu i mieli sie odezwac a tu cisza boje sie ze juz moze byc juz za pozno probowalam pare razy dzwonic ale caly czas sekretara sie odzywa :no: szkoda bo zawsze bym sie tam czegos dowiedziala. aaaa i jeszcze nastepny tydz w pracy i urlopik super(warto bylo te pare dni trzymac)..............troche szkoda ze do domku nie moge leciec..............pozdr

reklama
Emeralda ja tez ostatnie swieta z duzym brzuchem spedzalam w irlandii.
a teraz Dawid odchowany bedzie brykal kolo choinki i babci pzreszkadzal w smazeniu rybki.moje mazrenia od dnia slubu.swieta z dzidziolem.
wiec teraz dbaj o siebie.mysl pozytywnie.a za rok bukuj bilety i do polski z dzidziusiem.

Do góry