reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CO KAZDA 'CIEZAROWKA' W IRLANDII WIEDZIEC POWINNA - W trakcie tworzenia :D

hej dziewczyny sorki ze tak dlugo sie nie odzywalam ostatnio ale tyle na glowie:shocked2: oczywiscie bylismy w dublinie na usg niestety nie wyszlo tak jak chcielismy bo malenstwo spalo i bylo malo aktywne no i jeszcze raczki na buzce trzymalo ale i tak bylo milo i warto mamy wrocic za jakies 4 tyg jak bedzie wieksze;-)bardzo milo bylo porozmawiac z polskim lekarzem jakos tak inaczej ja caly czas tutaj chodze i nie mowie ze sa nie mili czy cos ale jakos tak inaczej bylo.a bylismy w Medicusie bo ktoras z was pytala gdzie-tam kosztuje 3d 150euro.
Jesli chodzi o psa o czekam na te witaminki z polski ale wydaje mi sie ze juz jest i tak troche lepiej.
Jeszcze mam do was pytanko: czy jak bylyscie w ciazy to mialyscie dosc spore uplawy takie silniejsze niz zawsze? mnie to dzis w miescie zalalo prawie, musialam jechac do domu przebrac spodnie:zawstydzona/y:ja to juz oczywiscie panika ze to wody plodowe ale oczywiscie nie bylo tego az tak duzo.......
odezwali sie tez do mnie ze szloly rodzenia zajecia mam 16 lutego a termin porodu 28lutego nie zle co babka sie usmiechnela na to powiedziala ze przynajmniej bede wszystko pamietac.......:dry:
pozdr,

reklama
Hej Emeralda to ja pytalam o koszt 3D. Dzwonilam wczesniej do Medicusa i powiedziano ze przy 3D musze zaplacic 230 (USG+wizyta). TO mamy bardzo podobne terminy - ja na 29 lutego. A w ktorym szpitalu rodzisz?
Poszukuje nowego GP - najchetniej Dublin 7 lub 15. Jezleli znacie kogos dajcie znac prosze.
Swojego GP zmieniam z uwagi na: 1) przeprowadzilam sie 2) po ostatniej wizycie jestem bardzo bardzo rozczarowana (poszlam z problemem, ktory GP zupelnie zbagatelizowal)
pozdrawiam

a to dziwne zobacz jaka roznica mi powiedziano ze 150 i dla tego ze nie wyszlo nawet nas za nie nie skasowali tylko skasowal jak za normalne usg czyli 80euro co bylo ok moim zdaniem bo dobre 20min tam spedzilismy i usg mialam zrobione.tylko ze ja zaznaczylam ze chce tylko usg bo pamietam ze usg 3d 150 za badanie gin 80 i usg zwykle 80 tam jeszcze pare cen podali przy rejestracji z tym ze ja bylam tylko 3d zainteresowana, ale pewnie jak bym miala 3d i badanie gin to by skasowali 230:no: kosmiczne te ceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja bede rodzic w Cavan bo tu tez mieszkam.

mam małe pytanie jestem w 16 tygodniu ciąży i nie mam jeszcze lekarza GP dlatego że dopiero sie o nim dowiedziałam i chcę rodzić tutaj w Irlandii czy mogę nadal udać sie do lekarza GP czy już nie mogę jak dotychczas chodziłam tylko do polskiego lekarza w polmedzie który nic mi o tym nie powiedział. proszę o odp. z góry dziękuje.

Kania, ja wprawdzie nie jestem z Dublina, ale do momentu do kiedy w Galway nie było polskiego gina, jeździłam do Dublina. I tak, polecam panią Anetę Sempkę, wprawdzie na codzień przyjmuje w Galway, ale co kilka tygodni w weekend jest w Polmedzie w Dublinie. Poza tym raz byłam w Medicusie u doktora Cwojdzińskiego i byłam zadowolona (tyle że Medicus jest trochę droższy niz Polmed).

co do dr Sempki zawiodlam sie na niej bylam u niej na usg piersi powiedziala mi ze mam wlokniaka,w pl dowiedzialam sie ze to nie jest nawet guz a co dopiero wlokniak

reklama
Hej, mi pani Aneta tez prowadzila ciaze, ale nie polecam. Szczegolnie rozczarowalam sie na wizycie kontrolnej. Moze trzeba trafic na jej dobry dzien. Przyjmuje w kazda sobote. Zmienily sie zasady placenia, do tej pory placilam 60e (wizyta+ usg) i placilo sie jej a teraz w recepcji (80e wizyta + cytologia bez usg). Ponoc bardzo fajna babka przyjmuje EMC Health Care Ltd. (byla u niej moja "wymagajaca" koleznaka).

Do góry