reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CO KAZDA 'CIEZAROWKA' W IRLANDII WIEDZIEC POWINNA - W trakcie tworzenia :D

reklama
a my za 3 tygodnie na caly miesiac lecimy na swieta do polski.i to pierwsze swieta i sylwester Dawidka oraz roczek.nie moge sie doczekac.juz mamy lokal zarezerwowany,prezenty wszyscy kupuja.
a najbardziej ciesze sie na wigilie.teraz beda prawdziwe swieta z malym czlowieczkiem przy stole.marzylam o tym od dawna.

My pewnie dopiero na swieta wielkanocne najwczesniej polecimy do domku, tescie przylatuja teraz na swieta a moi rodzice niestety nie moga:((( :sad: a juz sie troszke za nimi stesknilam... eh ale co zrobic...

hejka kobitki troche sie nie odzywalam sorki wielkie ale utknelam na innym temacie i jakos probowalam te laski z moich okolic pociagnac za jezyki ale mi nie wychodzi i temat wygasa ale co tam u was chociaz wesolo.....u mnie tyg leca az za szybko juz 26tydz a pietra mam coraz wiekszego z kazdym tyg.... jutro mam wizyte kontrona i chyba troche pomarudze staram sie byc dzielna ale jednak plecki mi wysiadaja w pracy i lekko nie jest:-(czy ktoras z was byla tu moze na zwolnieniu w czasie ciazy? ja wiem ze moja szefowa grosza nie wyplaca za zwolnienia a bez kaski tez nie chcialabym zostac teraz. do domku na swieta nie moge niestety leciec:-( takze moze na wielkanoc.....sie juz w 3 wybiezemy;-) pozdr was kochane i do nastepnego.....

u nas nic nowego.praca dom i tak non stop.
maly ma juz 6 zebow.prawie sam chodzi.prawie tzn.za jedna lapke bo jeszcze mu sie dupka chwieje.
w sobote imprezka andrzejkowa.extra.
maly pzrespal cala druga noc.nie wiem czy juz tak zostanie.jesli tak to opije sie ze szczescia.moze zaczniemy wreszcie spac po ludzku.ilez mozna sie w nocy budzic.niunius moj kochany.
emeralda nie boj sie nic.mi moj lekarz GP bardzo pomagal.duzo romawialismy.a w ostatnich dniach ciazy bylam obejrzec szpital,sare porodowa,pokoje.czulam ze dam rade.
ja balam sie ze czegos nie zrozumie,stres panika,oddechy itd.ale bylo super.pomijajac te moje 28 godzin skurczy.

witam, oj aga nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ze juz to wszystko masz za soba no ale coz strach to chyba normalna sprawa i nie ma sie czego wstydzic jeszcze nie panikuje ale juz juz.......ja tez sie boje ze nie zrozumiem czegos albo cos nie tak zrobie.....fajnie ze moja GP to super babka i duzo mi pomaga dzis mi doradzila zebym obciela godziny pracy bo moje cisnienie jest za wysokie i rosnie z kazda kontrola takze przedyskutowalam z szefowa i da sie cos zrobic fakt ze mniej kaski ale dzidzia najwazniejsza a juz naprawde robilo sie ciezko od 8:30-6:00 na nogach:no: a tak to wszystko super serduszko slyszalam brzmi zdecydowanie i silnie takze sie ciesze a w pn USG a teraz aby do wekendu dotrwac a jutro juz sroda pozdrawiam kochane.......;-)

emeralda czy juz zlozylas papiery do social welfare o zasilek macierzynski.pamietaj fajna kasa i to przez prawie pol roku.zawsze lepszy rydz niz nic.
i pewnie ze obetnij sobie godziny pracy.dzidzia najwazniejsza,a cisnienie musi byc ok.i serduszko mamy musi tloczyc duzo krwi wiec trzeba sluchac lekarza i w miare mozliwosci sobie pomagac.
ja akurat mialam niskie cisnienie cala cize i do ostatniego tygodnia pracowalam.ale praca w biurze wiec nie wymagajaca wysilku dzieki Bogu.
dasz rade emeralda.:-)

reklama
pewnie ze damy rade innego wyjscia nie ma:-) papierow jeszcze nie zlozylam bo musi lekarz podpisac a u niego bede w pn takze kwestia czasu ale na pewno zloze to jakies 200tyg na 6mcy takze spoko. Fajnie ze pracowalas do konca i fajnie masz z ta praca w biurze ja pracuje w przedszkolu takze mlyn caly dzien:szok:. dzis juz myslalam o kupnie paru rzeczy dla bobaska ale te glupie przesady:no: nie daja mi spokoju......moze po swietach juz zaczne.........ja tez uwielbiam nasza ojczyzne wiosna:happy2: ajuz mnie 3 ominely bo zawsze jechalismy na wakacje i BN ale nastepny rok......hm juz nie moge sie doczekac.......

Do góry