reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CO KAZDA 'CIEZAROWKA' W IRLANDII WIEDZIEC POWINNA - W trakcie tworzenia :D

reklama
Tichonek mnie sie zdaje,ze do 24 mozna jesc i pic:)
no na mojej kartce tak jest:tak:a pic najlepiej tylko wode:)
:no:Ja dostałam wytyczne na kartce,że nie mogę jeść ani pić od 19:30 poprzedniego dnia,nawet wody:sorry2:I tego się trzymałam:tak:
Trafić,trafiłam bez problemu:tak:Najpierw mi na czczo pobrali krew,potem Lucozade (0,5l) w 10 minut do wypicia:tak:Ale taka byłam spragniona,że chyba w 5 minut wypiłam:-DNo i dalej 3 pobrania krwi:tak:Gabinet owszem miał super,rozkładane fotele,ale było ich 6 a kobiet 10:baffled:Więc siedziałam na krześle:sorry2:Gazetki poczytałam a po wszystkim dostałam kanapkę do wyboru:z szynką,tuńczykiem lub jajkiem:tak:Wybrałam sobie z jajkiem+sałata+pomidor i herbatkę:-pW sumie trwało to 3 godziny:tak:

:no:Ja dostałam wytyczne na kartce,że nie mogę jeść ani pić od 19:30 poprzedniego dnia,nawet wody:sorry2:I tego się trzymałam:tak:
Trafić,trafiłam bez problemu:tak:Najpierw mi na czczo pobrali krew,potem Lucozade (0,5l) w 10 minut do wypicia:tak:Ale taka byłam spragniona,że chyba w 5 minut wypiłam:-DNo i dalej 3 pobrania krwi:tak:Gabinet owszem miał super,rozkładane fotele,ale było ich 6 a kobiet 10:baffled:Więc siedziałam na krześle:sorry2:Gazetki poczytałam a po wszystkim dostałam kanapkę do wyboru:z szynką,tuńczykiem lub jajkiem:tak:Wybrałam sobie z jajkiem+sałata+pomidor i herbatkę:-pW sumie trwało to 3 godziny:tak:

no to w Limericku bardzieo nas dbaja:-Dbo mozemy jesc i pic do 24:tak:ale za to nie daja nam kanapek ani nic po badaniu:no:

Witajcie kobitki!!!
mam takie pytanko ,może któraś z Was mi będzie mogła pomoc, czy to prawda że tutaj do 20tc lekarz nie wystawi zwolnienia jeśli jest zagrożona ciąża??
no to co zrobic w takim wypadku kiedy nie można pracować a nie ma się zwolnienia lekarskiego??
pytam bo ostatnio qmpelka zafasolkowała a że ma bardzo ciężką pracę to chciała by iść na zwolnienie bo boi się o fasolke z góry dziękuję za odpowiedzi

Witajcie kobitki!!!
mam takie pytanko ,może któraś z Was mi będzie mogła pomoc, czy to prawda że tutaj do 20tc lekarz nie wystawi zwolnienia jeśli jest zagrożona ciąża??
no to co zrobic w takim wypadku kiedy nie można pracować a nie ma się zwolnienia lekarskiego??
pytam bo ostatnio qmpelka zafasolkowała a że ma bardzo ciężką pracę to chciała by iść na zwolnienie bo boi się o fasolke z góry dziękuję za odpowiedzi

może się postarać o Healt&safety benefit
bęą jej wypłacąć pieniążki tygodniowo , no i będzie na zwolnieniu po cazym może przejść na macierzyński
ja na tym byłam i moja szefowa też wypisała że mam ciężką pracę (stałam w sklepie po 6-8 godzin) i mi przyznali:tak:
musi porozmawiać z szefem..i szef powinien załatwić jej tą formę do wypełnienia...
bo nie wiem czy tu lekarze dają zwolnienia jak w pl;-)

http://www.citizensinformation.ie/e...ilies_and_children/health_safety_benefit.html

Ostatnia edycja:
Dziś mi koleżanka powiedziała,że Epidural w Irlandii jest płatny:eek:Troje dzieci tu urodziła i ponoć za jedno płaciła 150E:baffled: w dwóch pozostałych przypadkach nie zdążyli jej go podać więc obeszło się bez kasy:baffled:Ale druga znajoma,która za 2-3 tygodnie się rozpakuje ma rodzić w tym samym szpitalu co tamta i twierdzi,że pytała lekarza i ten jej powiedział,że jest free:sorry2:To jak to w końcu jest?
Druga sprawa czy któraś z Was w czasie porodu używała TENS machine?
Wiem,że można go w szpitalu wypożyczyć jakiś czas przed porodem ale nie wiem jak się sprawuje w praktyce i ile kosztuje wypożyczenie tego cuda:sorry2:

Tichonek-pierwsze słyszę żeby tu cokolwiek było płatne jeśli chodzi o opiekę nad ciężarną :confused:Ja nic nie płaciłam za znieczulenie:no:Jedyne płatne 'coś',które mi przychodzi do głowy,to oddzielny pokój w szpitalu...
Co do machiny-nie wiem,nie używałam:no:

reklama
No mnie się też wydawało,że Epidural tu bezpłatny:sorry2:
A co do TENS gęsto się nad nim zastanawiam,koleżanka go używała i mówiła,że fajna sprawa:tak:W czasie porodu odważyła się go wyłączyć na chwilę by sprawdzić różnicę w intensywności bólu i ponoć bez porównania:sorry2:Muszę spytać na wizycie w szpitalu ile wypożyczenie tego ustrojstwa kosztuje:tak:

Do góry