reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CO KAZDA 'CIEZAROWKA' W IRLANDII WIEDZIEC POWINNA - W trakcie tworzenia :D

W takim razie zastanwoie sie nad takim kojcem. Co do termometru paskowego - mialam taki, jest niedokladny. Ten do ucha znowu moze uszkodzic uszko. W pupe - nie koniecznie chcialabym zapychac tam termometru. A te na podczerwien pononc nie stanowia problemu przy miezeniu temperatury. nie wiem tylko czy sa tutaj jakies polecane termometry na podczerwien..

reklama
W takim razie zastanwoie sie nad takim kojcem. Co do termometru paskowego - mialam taki, jest niedokladny. Ten do ucha znowu moze uszkodzic uszko. W pupe - nie koniecznie chcialabym zapychac tam termometru. A te na podczerwien pononc nie stanowia problemu przy miezeniu temperatury. nie wiem tylko czy sa tutaj jakies polecane termometry na podczerwien..

Dziewczyny korzystalyscie moze z kojcow do karmienia i spania? Takich jak np: Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl
Warto je kupowac? Rzeczywiscie pomagaja?

Jaki termomentr polecacie? Slyszalam ze te na podczerwien sa dobre - macie moze jakies sprawdzone?
osobiscie kupilam w argosie poduszke do karmienia i jestem z niej bardzo zadowolona.Kojec, z tego co widze,jest bardziej praktyczny i mysle ze sie zdecydowanie przyda.
co do termometru - zakupilam w Polsce w aptece elektroniczny z gietka koncowka i nie mam obaw zeby w razie potrzeby zmierzyc nim temp. wkladajac do pupy malej.Polecam.

Raczej dają zdjęcia,ale słyszałam kilka przypadków,że lekarz powiedział,że to własnośc szpitala.
Tak samo u nas było jak chcieliśmy sobie zostawic zdjęcie RTG synka :confused2:

mi dali fotke tylko jak mialam pierwsze USG,przy drugim USG mi nie dali bo babka powiedziala ze za pozno jej powiedzialam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a mowilam jak tylko sie polozylam na lezance.Trzecie USG mialam w szpitalu jak lezalam 3dni i tez mi nie dal bo powiedzial ze musi zostac w szpitalu:-(
Mam filmik na plytce i fajne zdjecia z Medicusa;-)

W polskiej klinice normalne ale nie wiem jakie zwyczaje panuja w Maternity Hospital. Dzieki za info - w takim razie poprosze ich o fote.

W Medicusie robia ale jak ostatnio bylam na USG to przed wizyta wysmarowalam sie tlustym kremem i ponoc dzieki temu obraz byl bardzo niewyrazny. Dlatego chcialabym miec fote ze szpitala.

Witam wszystkie mamuśki!
Na dzisiaj mam termin porodu lecz mój synciu sie nie śpieszy, żeby opuścić mój brzuszek! I mam pytanie do doświadczonych w tej sprawie mam, jak przedstawia się sytuacja przenoszenia ciąży w Irlandii. Głównie chodzi mi o to, że dużo czytałam o tym, że w Ie lekarze nie ingeruja w poród i w jego przyśpieszenie! Czy w razie gdybym przenosiła ciąże dośc spory czas to w końcu lekarze coś zadziałaja??? Ogólnie to mam nadzieje,że moja dzidzia sie zdecyduje na dniach opuścić mój brzusio! Ale różnie to bywa i chciałabym się dowiedzieć coś co mnie czeka gdybym jednak w przyszłych dniach nie urodziłą. Z góry dziekuje za informacje!

reklama
Witam wszystkie mamuśki!
Na dzisiaj mam termin porodu lecz mój synciu sie nie śpieszy, żeby opuścić mój brzuszek! I mam pytanie do doświadczonych w tej sprawie mam, jak przedstawia się sytuacja przenoszenia ciąży w Irlandii. Głównie chodzi mi o to, że dużo czytałam o tym, że w Ie lekarze nie ingeruja w poród i w jego przyśpieszenie! Czy w razie gdybym przenosiła ciąże dośc spory czas to w końcu lekarze coś zadziałaja??? Ogólnie to mam nadzieje,że moja dzidzia sie zdecyduje na dniach opuścić mój brzusio! Ale różnie to bywa i chciałabym się dowiedzieć coś co mnie czeka gdybym jednak w przyszłych dniach nie urodziłą. Z góry dziekuje za informacje!

Heja ja mialam termin na 16 kwietnia no w ten dzien mialam wizyte ( 40 tydzien) no i nic nie wskazywalo na porod ... Mialam jedynie exam i powiedziala mi lekarka ze za 7 dni przyjde i bedziemy porod wywolywac jezeli dzidzii nie bedzie sie chcialo wyjsc :)) Ale na szczescie nastepnego dnia rodzilam :))

Do góry