reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CO KAZDA 'CIEZAROWKA' W IRLANDII WIEDZIEC POWINNA - W trakcie tworzenia :D

Magdalena oby napewno będzie to 92 euro miesięcznie? Na jedno dziecko?
Cos mi się nie wydaje by Irlandia w dobie recesji wypłacała tyle kasy :sorry2:
To jest 276 euro na 3 miesiące.
Możesz powidzieć skąd to wiesz?

reklama
Mgdalena81 pol roku po skonczeniu liceum tutaj przylecialam,zaczelam studia ale....ciagnelo za narzeczonym.
Caly czas nieprzerwanie pracuje od 2006roku,i w dodatku w tym samym miejscu.
Planuje isc na chorobowe od poczatku roku lub jeczcze przed swietami.
Zmeczenie dopada,kregoslup nawala,nogi i rece tez bardzo mi puchna.

Mam taka nadzieje ze dadza mi to macierzynskie,ale jakos nie mialam pewnosci bo wszedzie pisze o tych skladkach i wogole.

Dobrze ze rodzinne bedzie i to chilcare tez.
A no wlasnie 4euro droga nie chodzi i na waciki w sam raz:tak:;-)

Alez dziewczyny jestescie otrzaskane w tym calym urzedniczym irlandzkim kole:-D
Ja nic a nic nie wiem:zawstydzona/y:
Niedlugo bede miala do Was duuuzo pytan:-D

Niedlugo, gdyz jak dotad nie bylam u gina ani GP, wiec to jeszcze nic oficjalnego, ale wierze, ze 3 testy nie klamia :-D:-D:-D

A tak wogole to witam :-):-):-) i pozdrawiam :-D:-D:-D

Witam to znow ja:-)
Jestem w 26tyg ciazy i mam pytanie kiedy nalezy zlozyc papiery o urlop macierzynski? Date porodu wyznaczona mam na 2marca,na macierzynski chciala bym pojsc jakies 3 tyg przed porodem czyli okolo 9lutego.
kurde ale ja zielona jestem z tym wszystkim:szok::szok::szok:

niosek o macierzynski nalezy zlozyc dwa tygodnie przed planowanym odejsciem na tenze:) aczkolwiek uwazam ze nie zaszkodzi jesli zlozysz wniosek wczesniej :) jesli maja cos do sprawdzenia to sie przynajmniej wyrobia. Pozdrawiam

reklama
niosek o macierzynski nalezy zlozyc dwa tygodnie przed planowanym odejsciem na tenze:) aczkolwiek uwazam ze nie zaszkodzi jesli zlozysz wniosek wczesniej :) jesli maja cos do sprawdzenia to sie przynajmniej wyrobia. Pozdrawiam
Nieprawda! Wniosek musisz zlozyc nie pozniej niz 6 tyg.przed planowanym porodu!
Urlop macierzyński-Information from CitizensInformation.ie
- a na tej stronce troszke wiecej na temat.
Tak samo nie rozumiem o co chodzi sie z tym czy sie nalezy czy nie.Jesli kobieta w momencie zajscia w ciaze pracowala nawet dorywczo ow zasilek bedzie miala przyznamy.Od skladek PRSI zalezec bedzie jego wysokosc.I tak np.ja w 2006 nie pracowalam ale zasilek w minimalnej kwocie mam przyznany

Do góry