reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

No to dołączamy do złośników...Oliwier potrafi mnie pacnąć łapką po głowie jak mu coś nie halo! Poza ty nauczył sie przybijac piątkę i ładnie robi PAPA :)

reklama
Hohoho jakie postepy...a moje dziecie odkrylo ponownie ze mama ma cycki (ze sie tak wyraze). Namietnie kopie mnie w moj afrykanski zwisajacy biust (glownie jak ja przewijam) i chichra sie przy tym tak mocno.. no nie dziwne bo wyglada to nadzwyczaj smiesznie.
Aha..zloscic tez sie zaczela. I to jak, jak cos nie pasuje, zaciska piastki, nadyma sie, robi sie czerwona i w bek.
To z nowosci u nas.

Ola probuje raczkowac narazie tak smiesznie pelza a jka jej sie znudzi to turla sie po podlodze i za kazdym razem jak przekreci sie z boku na plecki mowi ap albo bach...poza tym daje buziaczka krzyczy mama i protestuje jak jej sie zabiera zabawke,nauczyla sie robic usteczkami rybke,cmokta i jeszcze zachwyca sie glosno mowiac yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.No i co najwazniejsze zalatwia sie na nocnik juz od poltora tyg ani razu niezrobila kupki w pampersa i za kazdym razme na nocniku rozbi si,wiec liczba zurzytych pieluch zmalala do max 3 plus 4 na noc

Iwona no mnie zaskoczyłaś:szok: A ja po mojej teściowej wrzescze:-D (tak w przenośni)że sadza małą na nocniku:-D Ponoć dziecko nie zdaje sobie sprawy że to zrobiło do nocnika i wszystko mu jedno gdzie.Super ,zaoszczędzisz na pieluchach.Gratuluje cierpliwości:tak:

Moze sobie nie zdaje ale nie jestem tego do konca taka pewna bo zawsze jak ja posadze zrobi siku a czasem nawet kopke bez wczesniejszych sygnalow tzn nie steka ze jej sie chce tylko sobie siedzi bawi sie zabawkami i robi...niehc sie przyzwyczaja od malego poki nie placze i nie ucieka na widok nocnika tak jak 3lenia corka mojej siostry ciotecznej....:eek:

Iwonko, gratulacje! Ależ ta Twoja Oleńka mądra dziewczynka:tak:
Blado wypadnę na tle przedmówczyni ale chciałam się pochwalić, że Adaś już stoi sam przy szczebelkach łóżeczka, wprawdzie tylko na chwilkę ale to sukces :) Daje cześć, robi kosi kosi (brawo) już od paru tyg., no i czasem udaje mu się zrobić papa. Ostatnio jak byliśmy u kosmetyczki, mówię do Niego zrób pani papa i On zrobił:szok: w szoku byłam:) No i przybija piątkę:tak: I chyba tańczy, bo jak śpiawamy mu pisenki to tak śmiesznie się giba:-)

Ojej jakie mądre te lipcowe dzieci! Jestem w szoku! Antoś pozostał daleko w tyle! Jedyne co potrafi to przewrócić się z plecków na brzuszek, ale już z powrotem ani rusz! Do samodzielnego siedzenia jeszcze mu sporo brakuje, nie wspominając o wstawaniu.
A tu już wasze bystrzaki robią PAPA i KOSI KOSI, tańczą, przybijają piątki, itp. Trwam w podziwie i szczerze gratuluję!!
Antoś wciąż taki dzidziuś!

No to ja też się troszkę pochwalę, chociaż czy to duże osiągnięcia???
Julka siedzi już od jakiegoś miesiąca, od niedawna stabilnie, robi papa,
tańczy z dziadkiem (ulubione zajęcie), ostatnio zaczęła krzyczeć z radości, że widzi kogoś znajomego :-)
No i uwielbia Teletubisie i pozowanie do zdjęć (ale to chyba wszystkie dzieciaczki tak mają)!!!
Pozdrawiam!
Lusia

Pamiętajcie,ze każde dziecko to indywidualność,dlatego są takie wspaniałe WSZYSTKIE bez wyjątku:tak: :-)
Oliwier juz slicznie siedzi sam,bardzo pewnie,uwielbia stac i zaczął robic prawdziwe kroczki jak go sie trzyma za rączki!:tak: Poza tym smieje się z własnych bąków:-D i nareszcie podpira sie na sztywnych rączkach jak lezy na brzuszku,już podkula kolanka pod brzuszek powoli,także to chyba wstęp do raczkowania:-) strasznie sie cieszę, jeszcze niedawno rąsie miał takie słabe,że jak chciałam robić jagusiowe ćwiczenia to nie dało rady a teraz...duuuużo lepiej:-) poza tym Oliś jak zasypia to tak smiesznie drapie sie po głowce;-) :-D

reklama
Matko, kupa na nocnik w wieku 7 miesiecy to to chyba sie do ksiegi guinessa nadaje!!! Brawo Olu!!!

W ogole wszystkie maluchy jakie zdolniachy!!! Gadaja juz, pokazuja co chca a czego nie chca!!! Super, oby tak dalej!!!

Olu a co do Olisia to jemu naleza sie wyjatkowe gratulacje!!! Chlopie ty robisz postepy!!! A matka sie niedawno martwila ze ty taki nieruchliwy!!!
Ostatnio pisalam ze moim zdaniem Olis nie bedzie potrzebowal rehabilitacji!!!

Do góry