reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

Gratulacje dla wszystkich zdolniachów :-D:-DNadia potrafi pokazać jaka jest duża ,jakie ma kłopoty;-),jęzor wywala na zawołanie.Tańczy przy jednej ulubionej piosence,robi papa i brawo brawo.I niestety też zaczyna wszystkim dawać w morde.Staram się jej oddawać(delikatnie oczywiście)żeby jakoś ją tego oduczyć:baffled:W sumie to duzo tych postępów,człowiek poprostu nie potrafi czasami czegoś zaliczyć do tego wątku gdyż z dnia na dzień są coraz nowesze umiejętności:szok:

reklama
Ogromne gratulacje nowych osiągniec dla wszystkich Bobasów a w szczególnosci dla Allanka - GRATULUJEMY PIERWSZYCH KROCZKÓW:happy:

Adaś dzisiaj pierszy raz chodził trzymany tylko za jedną rączkę. A poza tym to jak Oliś próbuje naśladowac dzwięki zwierząt. Wczoraj na pytanie - jest dziadzia?- powiedział - dzia, a gdy powtórzylam pytanie powiedział - tak, nie mogłam uwierzyc własnym uszom. Ewidentnie próbuje przekazywac mi jakieś komunikaty po swojemu ale ja nie zawsze wiem o co mu chodzi. Dzień po dniu zaskakuje mnie czymś nowym. Acha i dzieli się jedzeniem:happy:

Lipcowe dzieciaczki sa super zdolne! Gratujacje wszytskim maluszkom!
My jednak jestesmy daleko z tylu... dopiero zaczynamy raczkowac, choc Kaja potafil siadac z pieska i wyglada na silna. Opiera sie na nozkach ale do chodzenia nam jeszcze daaaaaaaaleko.

Tak czy inaczej widac postepy z dnia na dzien. potrafi sie zezloscic, ale nie reaguje na to i po chwili sama sie uspokaja. Uwielbia grac w pike i budowac wieze z klockow a potem je burzyc. Sama podaje mi klocuszki abym dokladala. Jak nie chce soczku z butelki podaje zatyczke albo sama probuje zamknac i odlorzyc butelke.
Duzo mowi, ostatnio dosc czesto wyrywa sie jej "o kurde" :wściekła/y:. Trzeba sie bedzie zastanowic co przy niej mowic! ;-)

Podobnie jak Adas dzieli sie jedzeniem i sama zacheca do zabawy. Jak zapatrze w inna strone bierza moja reke i wklada mi do dloni zabawki lub klocki :tak:

Ale mamy zdolniachy ho ho WIELKIE GRATULACJE!!!
Oskar zaczął wczoraj mówić TATA a dziś powiedział Dziadzia .I tak jak u Kasi zaczyna chodzić trzymany za jedną ręke

mój jedynie reaguje na moje stanowcze nie jak zamierza coś zbroić, ale szybko zapomina o zakazie i następnym razem też tego samego próbuje a może udaje, że zapomniał i sprawdza matki cierpliwość he he

Gratulacje dla wszystkich raczkujacych, mowiacych i juz chodzacych (!!!) lipcowych szkrabow:-)
Moj Miki raczkuje juz jakies 2 tyg, i coraz lepiej mu to idzie, robi tosi tosi lapki i kluci sie jak szalony. A no i jak mu cos nie pasuje to zli sie strasznie, a my przy tym pekamy ze smiechu;-):-D

o właśnie-złoszczenie sie i tupanie nózkami jak się na cos nie pozwala Danonek opracował do perfekcji, najpierw krzyk a potem dodatkowo tupanie, i to z jaką złością.... po kim On tak ma?????????

HIHI,CIEKAWE EWANKU...;-)
Oliwierek zaczyna...mówić! Dzis byłam w szoku jak powtórzył za mną GDZIE, potem TATUŚ i jak zapytałam kto jest super dzidziuś to odpowiedział JA :-)
Poza tym mnie nasladuje,nauczył sie kręcić główką na NIE i przesyłać całuska :-)

Wow...a tu znowu tyle zmian i postepow!Bravo!!!!!!!!!!!!!!!chodzenie...mowienie...jestem pod wrazeniem...moj maluszek ciagle raczkuje i niewiele mowi...ale mysle ze jak juz zacznie to bedzie z gorki:)Gratuluje zdolniach!!!!!!!!!!!

reklama
Niezle Olu, gratulacje! Ja to chyba padne z wrazenia, jak moje dziecko cos do mnie swiadomie powie i powtorzy jakies slowo!!!

Do góry