reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

Cudne postępy robią nasze dzieci,a jak się od siebie różnią,ho,ho! Ale tak jak piszecie każde dziecko ma swoje tempo..
U nas też przy ubieraniu synek pomaga;-) woła MAMA jak tylko mnie widzi-jest maminsynkiem i gdy jestem w domu to tylko ze mną chce przebywać;-) MAMA AMMM-woła jak chce jesc,w górach nauczył się mowić CIEŚĆ-czyli cześć,jak tylko wstanie rano albo do zabawek:-D poza tym wstaje sam,podtrzymuje tylko jedną rączką mebli albo mnie a drugą puszcza i zaraz ląduje na pupce:-) ;-) jak stoi to skacze jak piłeczka,tańczy przy muzyce albo jak mu spiewam,pokazuje paluszkiem jak go zapytam np gdzie jest żyrandol albo dzwoneczki itp, prawie raczkuje,podnosi pupkę i robi koci grzbiet,pełza jak zawodowy żołnierz:-D piłeczkę też ładnie odrzuca,pokazuje język na zawołanie:-D rozumie co znaczy nu nu nu, no i nauczył się dawać buziaczka:-) sporo tego,ale do samodzielnego stania i chodzenia daleko dlatego podziwiamy i gratulujemy Wiktorce!:tak:

reklama
Duże gratulacje dla wszystkich zdolnych dzieciaczków:-)....Wiktorcia brawo za pochód pierwszo majowy hehe...:tak:
Moja Wiki raczkuje juz na dobre,wszedzie wchdzi i juz mam dość po tych kilku dniach.:tak:.Też pomaga się ubierać i rozbierać hehe i równiez jak Oliś to straszna przylepa..osttanio tylko maaamaa i tylko tulic się chce.wczoraj odgryzła nogę krówce i wyjadła ze środka troszke waty,normalnie byłam w szoku:szok: że takie słabe te zabawki są....od razu zrobilam przegląd i troszkę zabawek poszło w odstawkę...z dnia na dzień robi się mądrzejsza i nie wierzę że jest już taka duża,przecież niedawno rodziłysmy wszystkie..ale ten czas leci.....;-):tak:

No i zaliczony pierwszy guz:sick: Dzisiaj Adaś byłby złamał nos:baffled: Przy biurku wspiął się po krzesle do stania i przewrócił sie na półeczkę pod komputer:zawstydzona/y: Ma wielki czerwony ślad u nasady nosa między oczami i oczywiście opuchliznę:sick: A wiecie co wtedy matka robiła, uwieczniała osiągi synka na zdjęciach, no dramat po prostu :(((

No maluchy zaczynaja sie rozwijac w zastraszajacym tempie ostatnio:tak:
Witek tez od jakiegos tygodnia jak sie obudzi to wola mama mama.Nauczyl sie tez zabawy baran,baran buc.I uwielbia robic to "buc" w czolo,tak smiesznie i delikatnie.Przy ubieraniu troche pomaga za to bardzo pomaga przy rozbieraniu, sam wyciaga raczki z bluzeczek i sciaga sobie przez glowe(jest przy tym zwykle dosc mocno wkurzony hihi).Rozumie co znaczy nu nu nu ale uparcie probuje dalej broic i patrzy spode lba co sie stanie.Zrobil sie tez okrutnie uparty jak bawi sie czyms i cos mu sie nie uda to dostaje atakow furii.A no i ma za soba pokonany pierwszy schodek na naszych schodach,na drugi sie mu jeszcze nie udalo wejsc.

Ja sobie tutaj siedzę na bb i czytam a moja córka właśnie się rozebrała hehe:szok:..zdjęła sobie sweterek i teraz zabiera się za rajstopy,ale ma ubaw przy tym :laugh2::laugh2::laugh2:...teraz musze uważać bo niedługo to sie do naga rozbiere przy kims hihi:laugh2::happy2::rofl2::rofl2:

Oliwier zaczął dziś raczkowac na całego:-) :tak: ,narazie idzie mu powoli ale przechodzi cały pokój,jest zdziwiony że tak mozna;-) :-D bardzo się cieszymy,bo juz sie bałam że wogóle pominie raczkowanie.

No i gratulacje dla zdolnych, pieknie rozwijajacych sie dzieci!!!
Brawo dla Olisia ze taki wygadany no i za to raczkowanie!!!
Brawo dla Adasia, ze tak ladnie sie rozwija i poznaje juz co to bol!!!
Brawo dla Witusia za tyle postepow i za ten pierwszy pokonany schodek!!!
Wiki, ty poczekaj z tym rozbieraniem, hihihi!!! Brawo i dla Ciebie za spryt!!!

Allanek juz ladnie stoi bez trzymanki, rozpoznaje swinki i krowki w jego ksiazeczce, pokazuje gdzie jest mamusi oczko, nosek i lampa nad stolem!! Poza tym(ale o tym to chyba juz pisalam) pokonuje wszystkie schody w domu! Acha a wczoraj wdrapal sie na sofe, mama nie chciala go wziac to sam sobie wszedl!!!

Olis gratulacje,,,mamusia się doczekała a tak się bała.;-):tak::-)...zuch chłopczyk...:-)
Allanek to mnie zadziwia swoimi postępami,tak szybciutko sie rozwija no no..zdolny chłopczyk;-)..powiem Wiktori żeby poczekała z tym rozbieraniem hehe bo co to będzie jak będzie już duza aż strach pomyslec.hihi:laugh2:

reklama
Brawo brawo brawo Olis
Brawo brawo brawo Wikunia

A Julinek dzis w swoja miesiecznice zaczal sam z czworakow siadac.

Wasze juz raczkuja, staja, chodza a my jeszcze....daleko w tyle.

No ale siad zaliczony, tylko jeszcze niepewnie i bardzo boje sie ze upadnie do tylu - co wyscie robily???? Caly czas asekurowalyscie czy jak??? Bo w kojcu sie nie boje - gorzej na podlodze bez dywanu.... Poza tym raczkuje do tylu a do przodu to chyba jeszcze daleka droga.

No i jest niesamowicie uprata. Nie, be, fe...nie wolno to chyba najczestsze i jedyne slowa jakie padaja w ciagu dnia. I tak robi swoje i podgryza kable...Nie mam sily...a jak cos nie po jej mysli to wydyma usta i brrrrrrrrrrrr....mowie wam charakterek bedzie miala ta panna....

Do góry