reklama
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
hihi,u nas susiak maltretowany jest od dawna,czasem tak go szarpie,że az jest czerwony ,no i nie pozwala mi ostatnio wyczyscic pupy chuteczką,np po kupce zaciska posladki i koniec;-)
A co do podnoszenia kuperka to Oliwier tez tak robi a reszta lezy,mam nadzieję,że w końcu uzyje rączek i stanie tak jak Wiktorka asi,z siedzeniem prawie jest dobrze,jeszcze ciut sie gibie,stać uwielbia(pani ortopedka zabroniła narazie,bo już wymusza stanie zamiast siedzieć!),najgorsze te słabe rączki!
Jak widać Allanek wyprzedza Oliśka bardzo ,super gratulacje zdolniaczku!:-) Na przykładzie naszych synków widac jak dzieci się róznie rozwijają,Allanek jest młodszy o dzień a wszystko robi szybciej i sprawniej,taki mały geniusz z niego,tak trzymaj malutki!:-)
A co do podnoszenia kuperka to Oliwier tez tak robi a reszta lezy,mam nadzieję,że w końcu uzyje rączek i stanie tak jak Wiktorka asi,z siedzeniem prawie jest dobrze,jeszcze ciut sie gibie,stać uwielbia(pani ortopedka zabroniła narazie,bo już wymusza stanie zamiast siedzieć!),najgorsze te słabe rączki!
Jak widać Allanek wyprzedza Oliśka bardzo ,super gratulacje zdolniaczku!:-) Na przykładzie naszych synków widac jak dzieci się róznie rozwijają,Allanek jest młodszy o dzień a wszystko robi szybciej i sprawniej,taki mały geniusz z niego,tak trzymaj malutki!:-)
a moja to chyba za szybko nie będzie chodziła bo jak ją stawiam na nóżki to staje na palcach jak baletnica, nie chce kłaść całej stopki a tak w ogóle to nawet jak ją trzymam to nie za bardzo chce stać, od razu nogi ugina i koniec
coś mi się zdaje że będzie ostatnia z lipcowych dzieciaczków które zaczną chodzić
coś mi się zdaje że będzie ostatnia z lipcowych dzieciaczków które zaczną chodzić
Hihii jesli chodzi o macanie siusiaka to najgorsze jest jak nie zdaze wyjac kupy, ktora obklei sie wokol jajek!!! Mowie wam cyrki!!!
Olu masz racje, ze kazde dziecko rozwija sie inaczej!!! Duzo rzeczy dzieci otrzymuja z genami a innych same szybciej badz pozniej sie ucza!!! Zobaczysz , juz niebawem Olis zacznie robic takie rzeczy ktorych moze Allanek ie bedzie potrafil!!! Moze szybciej zacznie mowic??????????????????
Olu masz racje, ze kazde dziecko rozwija sie inaczej!!! Duzo rzeczy dzieci otrzymuja z genami a innych same szybciej badz pozniej sie ucza!!! Zobaczysz , juz niebawem Olis zacznie robic takie rzeczy ktorych moze Allanek ie bedzie potrafil!!! Moze szybciej zacznie mowic??????????????????
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
HIHI,no na to sie zanosi,juz mówi TATA,MAMA I BABA
asiu,to normalne,ze dzieci w tym wieku staja na paluszkach,jeszcze za wczesnie na całe stopki na ziemi...ja się pocieszam,że nasze problemy z pozycja do raczkowania tez są genetyczne po męzu,on od razu poszedł na nogi i nie raczkował tylko chodził
asiu,to normalne,ze dzieci w tym wieku staja na paluszkach,jeszcze za wczesnie na całe stopki na ziemi...ja się pocieszam,że nasze problemy z pozycja do raczkowania tez są genetyczne po męzu,on od razu poszedł na nogi i nie raczkował tylko chodził
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Moj okruszek nauczył si,e dzis robic "papa",jak się do niego pomacha ręką i powie papa to Olis też macha i sie smieje:-) Jestem z niego dumna!
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Super sa te nasz szkraby,wyobrażam sobie Nadie jak się cieszy i bije brawo do mamusi:-)
U nas tez maltretowanie siusiaka jest na topie i to juz o dosyc dawna miki tez przy siedzeniu troszke sie jeszcze giba, a do stania na nozkach (apropos nozkach = nuszkah hihi) az sie rwie. Na brzuszku jak lezy to podnosi pupcie. Ale widze ze u was podobnie iec sie nie martwie, tym bardziej ze Miki jest prawie miesiac mlodszy Allanka i Olisia. To ma jeszcze czas chlopaczysko;-) :-)
reklama
Hej, dawno mnie nie było, jakoś tak wyszło, więc czytam teraz wszystko i cieszę się razem z Wami. Muszę się pochwalić, że mój Marcel już od tygodnia sam stoi w łóżeczku oraz podnosi się przy każdej okazji, jak podpełznie np. do mebli, pufki itp. Dobiera się już do szuflad i szafek, coś mi się wydaje, że niebawem zacznie chodzić hehe.
Chętnie umieściłabym jakąś fotkę ale nie wiem gdzie dokładnie i jak.
No i mówi już mamamama....
Chętnie umieściłabym jakąś fotkę ale nie wiem gdzie dokładnie i jak.
No i mówi już mamamama....
Podziel się: