reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

reklama
U nas kolejne osiągnięcie:-) Oliwier zamiast siadac to uczy sie stać!:szok: jest taki sztywny i silny w nogach,że leciutko podtrzymywany za rączki sam stoi na prostych nózkach:tak: A zamiast do siadu rwie sie od razu na nogi,jak sie go podciąga z lezenia! Cos mi sie zdaje że będzie jak tatus od razu stał i chodził bo Darek tez ominął etap siadania...;-)

A Zuzia do siadania się rwie i owszem ale...przestała jakby sie przekręcać na plecki i brzuszek...:-( Na boczki owszem ale dalej nie chce a już tak ładnie to robiła...

Kociu u nas tak samo, Miki najlepiej nby siedzial przez caly dzien, a przewracanie sie jest nie fajne. Chyba dzieciaczki sie nam rozleniwily:tak: :-)

Dołączamy do grona leniwców, moja też sie rozleniwiła i nie chce się przekręcać:-pale ponoć to normalne -taki zastój. To wygląda tak jakby nasze maluchy ucząc się nowych rzeczy zapominały o starych:-D

Olu silny ten wasz Olis!!! No ladnie, zamiast siadac to niedlugo bedzie smigal!
A wy sie nie przejmujcie tym zastojem, bo na pewno wszystko wroci i niedlugo wasze skarby beda biegac a nie tylko sie turlac!!!
Moj jak juz gdzies pisalam, potrafi sam trzymac butelke i z niej pic!! Przynajmniej reka mi nie dretwieje, hihihi!!!

Kreciku u mnie podobnie, Kaja pije sama, czasem jej tylko lekko podtrzymuje butelke, ale radzi sobie sprytnie już sama.

TYdzien temu dostrzegla swoje nozki a juz dzis wcina sobie paluszki od nozek.... Do tej pory od miesiaca byly problemy z kupka ale odkad wcina nozki uciska sobie brzuszek i kupka dzis byla nawet 3 razy!!!! Szok!

Od jakiegos czasu malo mowila, ale widac wrocilo jej to mowienie od 2 dni gada jak najeta :)

A u mnie sie w ogole nie przewraca, jedynie spi na boku i przekreca sie na boki ale jeszcze nie zdazylo sie jej samej przewrocic z pleckow na brzuszek lub odwrotnie.

Dokładnie Kreciku, będą biegać i za nimi nie nadąrzymy i wtedy to dopiero sie będziemy martwić jak tu za nimi nadąrzyc;-) Adaś ma tak, że jak nauczy się jakichś literek to w kółko te same zwroty powtarza. Na początku było: agu; gigu i nagle przestał mówić cokolwiek tylko tak pohukiwał no i oczywiście się martwiliśmy a tu nagle zaczał mówić; buba plus te słowa które mówił wcześniej. teraz znów bardziej buczy niż mówi (często robi takie śmieszne - buuu) pewnie jak znów zacznie mówić to powie już mamusiu kocham Cię;-)
Tyle z mówieniem a teraz sprawa siedzenia:-) Podobnie jak Oliś ma zapędy do chodzenia. Gdy siedzi na kolanach u kogoś to się zsuwa na stópki i sam chce stac na łóżku. Trzymany pod paszki ładnie stoi:tak:

Ps. czy wasze dzieciaczki też zaczęły powoli przybierać:confused:? bo u nas w 3 tyg. tylko 150g. Podobno wszystko w porzadku ale jak wcześniej było po kilogramie na miesiąc to trochę dziwnie, że tak niewiele;-) choć ileż można tyć kilogram miesięcznie, w wieku 2 lat bym go nie uniosła:happy:

reklama
K@siek ja u lekarza niebylam z maluszkiem juz prawie miesiac, wiec nie wiem ile przybral, idziemy dopiero na poczatku lutego, moze dziewczyny ci pomoga:tak:
U nas, tak jak u ramonn, wcinanie noizek jest fajne, ostatnio w kapieli caly czas nozka byla w buzi:tak: Juz sie zaczelismy smiac, ze maly zamiast zasypiac z paluszkiem od raczki w buzce to zacznie sobie te od nozki wkladac;-) :-)

Do góry