reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

Kwiatywewlosach, nie ma co sie dziwic malemu. Nikt nie lubi jak mu sie w oczach grzebie, to dal po lapkach "niedobrej" pani okulistce:tak: :-D
A pomyslcie o pierwszej wizycie u dentysty, to dopiero beda przedstawienia:-)

reklama
:confused: :baffled: a to juz trzeba się wybrac na profilaktyczne badanie okulistyczne? Bo ja mam dużą wadę wzroku i nie wiem,czy grozi to tez mojemu dziecku...Kiedy najlepiej sie wybrac do okulisty?????

A wiesz ze ja tez nie wiem, ale tutaj to i tak wszystko inaczej. Chyba ok. roku powinno byc pierwsza wizyta. Tak mi sie wczesniej wydawalo, ale teraz to juz nie wiem.

Oleńko,jeżeli dzidzia przy urodzeniu ma hipotrofię to kontrolne badanie okulisyczne zaleca się w 4 tygodniu,jeżeli jest wcześniakiem lub dzieckiem małym jak na swój wiek to w 8 tygodniu,potem kontrolnie w 12 ale przecież Olisia to nie dotyczy.Dlatego normalnie ok.4 m-ca zalecana jest wizyta u okulisty...Tak kontrolnie.Chyba,że nadal utrzymuje się zezik to im wcześnie tym lepiej...

Moj Miki juz sie robi niemozliwy, jak siedzi sam to sie ladnie bawi grzechotkami, od czasu do czasu zerkajac na tv:-) . Ale jak mnie tylko wyczai gdziec w poblizu to zaraz zaczyna "miauczec" i wymusza zeby sie nim zajac:tak: Niedlugo bede musiala sie przed nim chowac, zeby cos zrobuc:-D

A wiesz, Kaju moj Mikolaj, to wlaciwie tez Nicholas, tylko twoj ma imie pisane przez k a moj przez ch, ale my i tak mowimy do niego Mikolaj, po Polsku:-)

reklama
A mój syn uwielbia oglądać bajkę scoby doo ale jeszcze nie chce trzymać grzechotek w rękach ,potrzyma ale raczej nieświadomie i zaraz puszcza a grzechotkami uwielbia się bawić a raczej w nie walić ,bo ma je nad głową.A z rzeczy które trzyma to są moje biedne włosy:-D :-D A co do raczkowania ,to dopiero gdzieś koło 8 ,9 miesiąca choć zdarzają się i wcześniej a jest też tak że wcale nie raczkują tylko od razu zaczynają chodzić.Tak było z moim kamilem ,w ogóle nie raczkował a chodzić zaczął dopiero jak miał rok i trzy miesiące

Do góry