reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

U nas na topie jest wozenie lalek w wozeczku albo branie ich na rece lulanie i spiewanie aaaaaaa....
Poza tym Ola lubi tanczyc krecac sie w kolko i udaje przy tym ze spiewa....Zaczynam nazywac wszystko po swojemu i tak np.pilka to atia, lala to dzidzi,pies to aj,kotek to cici,grajacy mikolaj to dyn dyn....Probuje mowic dzien dobry ale narazie wychodzi samo dzien...a i bardzo lubi sprzatac wyjmuje rure od odkurzacza i odkurza dywam i mowi bu......

reklama
Fiu, fiu, Iwonko, jestem pod wrazeniem Oli!
A ja doszlam do wniosku, ze moje dziecko totalnie sepleni i pewnie mowi o wiele wiecej, niz mi sie wydaje, ale ja po prostu nie jestem w stanie tego zrozumiec:szok::-D.

No to ja si etez pochwale co moja cora dzis wyrzadzila. Posadzilam ja przy stole a sama robilam jajecznice, mala bawila sie telefonem. Po chwili ktos dzwoni....okazalo sie ze pogotowie!!! Facet rozmawial z Julka przez minute, ona zadzwonila na numer pogotowia i cos tam pod nosem mamrotala po czym odlozyla sluchawke. Potraktowali ja bardzo powaznie bo pan dopytywal sie dlugo i namietnie czy aby u nas wszystko ok..;)

Mój ancymonek biega po całym domu jak torpeda,wszystko otwiera,psoci i sprawdza mnie ile wlezie,często chowa sie przede mna np za zasłonka i musze go szukać a po chwili wypada z piskiem i smieje sie w głos ze mnie:-D gada jak nakręcony,powtarza doslownie wszystko,umie nazwać każda część ciała i pokazać-oczywiście nazywa po swojemu,np nogi to nuny,rączka- jesia,głowa-łeb:tak::-D pupa to pupa, brzuszek bibi itp. Mówi marsz, raz,dwa-oczywiście zmiękczone,body, bluza, ciapy- na skarpetki i kapcie, noc,dzień, nie ma nic, juja na słodką rurkę, jajo, pufa na parówkę i wiele wiel innych słow które teraz wylecialy mi z głowy,ale naprawde gaduła jest niemożliwy,poza tym robi fikołki,odbija się na łożku i skacze jak piłka do góry....:-)mam żywe srebro w domu:tak:

reklama
Ach Olu gdybym na zywo tego smyka nie widziala to bym chyba nie uwierzyla w te jego wyczyny ;-) Ale on jest poprostu niesamowity.:szok::tak:Slyszlam juz wtedy na spotakniu jak gada a teraz to juz naprawde rewelacja.
Moj na szczescie tez juz gada coraz wiecej , sporo po swojemu ale jest juz biba- imie naszej kotki, wyrazne miś,to?-jako co to?, tata, mama oczywiscie, Aaa na spanie, Mmm na jedzenie, didia -dzidzia, pokazuje gdzie ma kupke i mowi wtedy ija, no i oczywiscie najwazniejsze jest Brrum(ale to nie tylko autka ale wszystko co ma kolka , nawet kosz od zmywarki):-D.Niestety w przeciwienstwie do malej Oli Witus uwstecznil sie z siadaniem na nocnik.Zupelnie nie wiem czemu ale nagle przestal go lubic, a juz tak ladnie mu szlo.teraz czekamy az sie do niego znowu przekona.

Do góry