reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co juz umiem? (Osiagniecia naszych skarbow)

To ja się pochwalę,że moje dziecię w końcu zaczęło samo chodzić a raczej dreptać w niesamowitym tempie!!!Po prostu wczoraj nagle sama podniosła się bez podpórki i poszła...I tak jej zostało...Chodzi cały czas i nic już bezpieczne w domu nie jest.Nawet kot do budy się przeprowadził na dobre...

reklama
Oliwier coraz bardziej mnie zaskakuje:tak: każdego dnia mowi nowe słowo,potrafi sam sie umyć pod prysznicem;-) wyciera sobie zasmarkany nosek chusteczką, wie jak się nazywa każda ważna część w aucie typu kierownica,biegi,gaz,hamulec-wszystko pokazuje i nazywa po swojemu:tak:Umie bawić się w berka,rano prowadzi mnie za rękę do lazienki zrobić myja myja,sam wyrzuca brudne pieluszki do kosza i przekręca pokrętło żeby wpadła w oddpowiednie miejsce-dziewczyny co mają diapera wiedzą o co chodzi;-):tak: poza tym pije z niekapka,dostał go na Dzień Chłopaka od chrzestnej i teraz każdemu pokazuje jak umie z niego pić;-) sprząta swoje zabawki wieczorem-wrzuca je do pudła no i dzis nauczylam go ładnie wołać MAMO:-)

Olu to niesamowite co piszesz!!! Super ze Olis tak sie pieknie rozwija i ze taka mala gadulka z niego!!!
Ja sie ciesze ze moj mowi chociaz takie slkowa jak:auto, mama, tata, heiss (gorace) no i moje imie! Dzisiaj cwaniaczek zaczal mnie nasladowac! Ja sie zakrztusilam wlasna slina i kaszlalam a ten nicpon tez zaczal nagle kaszlec!!! Pozniej tak chodzil i bez powodu pokaslywal!!!!

reklama
Olis jak zwykle zaskakuje.Jest naprawde niesamowicie kumaty jak na takie male dziecko.
Moj Witus tez teraz troche wiecej gada, mowi dzidzia,mama ,tata,dada, sii na gorace, da to, wszedzie zauwazy autko.Czasem mowi brum brum a ja nie wiem o co chodzi a on pokazuje mi ,ze na skarpetce jest autko.
Za to od wczoraj wpadl na straszny pomysl i wchodzi na wszytkie sofy i na parapet w duzym pokoju.To niby nie taki problem bo umie ladnie z niego zejsc ale on wstaje i biega:szok: za nic nie moge mu wytlumaczyc ,ze nie wolno.

Do góry