reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co już umiem - mamy dzielą się swoimi radościami

Hej
Moje dziecko zaczęło szaleć - pierwszy raz zaczął sie przemieszczać :-D tzn :-) i tu uwaga - robi to dość dziwnie :-D Bo :-D odpycha się nogami leżąc na plecach :D

Tak śmiesznie tyłek podnosi :-) siadać jeszcze mu się nie widzi ale już leżeć też nie chce :-D A najlepsze że zaczyna się unosić na nadgarstkach :-D

Szalej mały :-D

Pozdrawiam

reklama
:-):-):-)Moj maly opiera sie juz na raczkach kiedy lezy na brzuszku , jedna sie opiera a druga łapie zabawki, nie zawsze jednak to sie udaje:-):-):tak:
Na pleckach juz umie bardzo ladnie zlapac wiszace grzechotki
No i szarpie wszystkie ubrania , zrywa sliniaczki i ciagnie wszystko co chwyci.
I slicznie nauczyl sie jesc lyzeczka. Starszy syn sie smieje ze otwiera buzkę jak ptaszek w gniazdku.:laugh2:

mój synuś odkąd odkrył, że może się przekręcić na brzuszek, robi to non stop, również w łóżeczku, więc nawet tam nie mogę go teraz spokojnie zostawić
no i raz się uda....a raz się nie uda...wtedy głośno wzywam mamusię na pomoc :-D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny> Szymon zaraz po tym jak pisałam ostatnio że nie chce podnosić główki, wziął się w garść i robi to teraz fantastycznie. Czytam wasze wypowiedzi i znowu się martwię że mój mały nie siada jeszcze a ma 3 miesiące i 21 dni!!!!!!! nawet jak go ciągnę za rączki. czy ćwiczyłyście jakoś z waszymi maluszkami???? Od tygodnia strasznie piszczy i bardzo dużo gaworzy-bardzo głośno jak by na mnie krzyczał:)) zabawki trzyma w rączce już od dwóch tygodni i sam wyciąga po nie rączki

Załączniki

• P1010880.jpg
    P1010880.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 68
Hej

NIe ćwiczylam - i mój też nie siada - on kombinuje jakie są jeszcze dostepne pozycje :-)

Magda - nie zdziw się jak za chwilę my będziemy czytać co Szymek potrafi a nasze dzieciaczki jeszcze nie :-)

u nas troszke to inaczej wyglada, maly łapie zabawki, ciagnie mamine włosy, zrywa sliniaczki, oczywiscie co jego to do buzi:)))) jednak ze wzgledu na ten przykurcz miesnia troche gorzej idzie brzuszek- raczki mu uciekaja:-:)-:)-( (rehabilitacja) Od paru tygodni robi mosteczki na nozkach. Najbardziej podoba mi sie zabawa z cycusiem...kiedy juz jest najedzony odrywa sie od cycusia i szuka mamusiowego usmiechu, kiedy widzi juz mamina twarz wraca to cycusia z usmiechem. i tak w kółko:) Rozkoszny jest wtedy.

miauczus u mnie podobnie jak juz zaspokoi głod to szuka mojego wzroku i usmiecha sie tak łobuzersko spod oka i znów do cycka wraca i tak ciagle za ten umsiech mogłabym go całego schrupać wtedy:-D
podnosi nóżki do góry odkrył ze je ma i leżąc na brzuszku czy plecach sunie do przodu odpycha sie nóżkami i nie wiem jak to nazwać pełza:confused:zawsze wtedy ucieknie z kocyka o pozostawieniu go samego nie ma mowy jedynie na podłodze ale to i tak na chwile nie chce sie przekrecać mam nadzieje ze opanuje tą sztuczkę:tak:raz czy dwa udało mu sie i wiecej nie chce:-p
siadać siada podciagany za raczki i w łóżeczku przytrzyma sie szczebelek i siedzi wklejam taki wyczyn Bartka tylko buziulki nie widac dobrze

Miauczuś, Ania Igor podobnie - uśmiecha się, wypuszcza cysia z buźki, z uśmiechem łąpie kącikiem ust i tak w kółko :-D jest wtedy taki słodziutki, uwielbiam to. Ogólnie to nie bardzo mogę mówić, jak karmię, bo on wtedy od razu przestaje jeść i na mnie patrzy, tak jakbym do niego mówiła :-D:-):laugh2:

z nowinek: przedwczoraj zauważył ze zdumieniem swoje nóżki! a dzisiaj przy przewijaniu łapał rączkami za stopy i próbował dociągnąć je do twarzy - po co??? żeby wpakować do buzi, rzecz jasna! :-p:rofl2::-D

reklama
Do góry