reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co już umiem - mamy dzielą się swoimi radościami

reklama
A wiec tak Mateuszek nauczyl sie
Stac samodzielnie
robi papa
zrobil dzis po raz pierwszy kupke i siusiu na nocnik oczywiscie nie wolal
umie pic ze slomki
samodzielnie trzyma buteleczke z piciem
Wklada mniejsze rzeczy do wiekszych
zabawnie tanczy w takt muzyki:-):-):-)

Od wczoraj Paulinka potrafi naśladować kotka, mówi Zuzia (oczywiście nie aż tak wyraźnie), dziadzia i dzidzi. I oprócz tego że robi papa to nauczyła sie również mówić papa.

Lewcio popadajac w zachwyt mowi Bbbbbbb!!!!:-)
Poza tym juz opanowal mama, tia-tia(tata:), ne-ne, uuuuu, brr, brum, ba-ba, pa-pa:-)

Oskar dzisiaj sam zjadł sobie obiad :tak:Ja mu nabijałam ziemniaczki i mięsko a on do buzi .I nawet trafiał:-DSam też nabierał sobie ale za dużo na tym widelcu to nie było:tak:A ile radości.
Daje też dzień dobry, robi papapa i brawo.Wskazuje przedmioty.
Ciasteczka też sobie sam jei okruszki z talerza:-)

Wybaczcie jeżeli ten wątek już istnieje, ale jestem tu pierwszy raz, i szczerze mówiąc mam pewne problemy ze sprawnym poruszaniem się po forum:-):-)
12 lutego moja córeczka kończy roczek, zastanawiam się jak zorganizować urodzinki, żeby była to świetna zabawa przede wszystkim dla Lenki. Niestety nie będzie żadnych dzieci:-( mamy dużą rodzinę, będzie ok 20 osób, ale niestety bez dzieci.
Dlatego pomyślałam, że może wesprzecie mnie jakimiś fajnymi pomysłami i dobrymi radami, jak Wy planujecie zorganizować ten szczególny dzień? Może jakieś pomysły na menu? Będę bardzo wdzięczna za pomoc, ja ze swojej strony mogę podać link do sklepu, który znalazłam z fajnymi dekoracjami na przyjęcia, warto tam zajrzeć.
sklep.Urodzinki.pl
Pozdrawiam

Jaś wreszcie się odważył i zaczyna chodzić, dziś zrobił samodzielnie parę kroczków, myślę że wreszcie dołączy do grona tuptusiów:-)

Poza tym potrafi wejść na rozłożoną kanapę i zejść z niej, pięknie pije samodzielnie z kubeczka, coraz lepiej "dogaduje" się z nami bez słów, potrafi zbudować wieżę z 6 klocuszków, robi oczywiście pa-pa, kosi -kosi, pokazuje jaki duży urośnie i jakie mam kłopoty, robi cześć , kręci główką na nie i potwierdza kiwając na tak-tak. Wskazuje wiele przedmiotów.

Czego nie umie:-( -
samodzielnie zasypiać
przesypiać całej nocy
pić ze słomki (nie próbowaliśmy)

reklama
Amelka w koncu stawia swoje pierwsze kroczki:)
kiwa glowa na nie gdy jej sie cos nie podoba to daje z głowki(a to akurat przez dziadka, ktory nauczyl ja baran buc)
Pije ze slomki i z kubeczka niekapka.
robi papa, kosi kosi, wklada male do duzego i odwrotnie i sama ne wiem co tu jeszcze pisac tyle nowosci

Do góry