reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co już umiem - mamy dzielą się swoimi radościami

julka od wczoraj spierw piosenke o jajach a brzmi to mneijw iecej tak

jaja, jaaaaja jaja jjaajjjjjjjjjjjjaaaaaaj
a dzis rano saspiewala jeszcze jajka, jajkaaaaaaaaaaa i tak sobie spirewa oprócz tradycyjnych mama baba i nie!

reklama
Dawno tu nie gościłam. Nie pamiętam juz co pisałam wcześniej więc skrobne wszystko co z siebie wydobywa na dzień dzisiejszy a troszke tego jest.
Gdy sobie chodzi albo coś mu sie podoba mówi oj taa oj taa
Gdy coś sie stanie typu wypadnie z rączki oj ne oj ne
Sprawnie woła mama tata gdzie papa baba dada wczoraj złożyło mu się przypadkiem gdzie dziadza :-D
Gdy jest głodny woła dammm albo am
Dziś dodał do swojego słownictwa kukiel co oznacza cukierek
Poza tym często sobie rapuje joł joł joł a gdy jest wściekły często bulgocze jak gotująca sie woda w garnku :-p:-D

O ja sklerotyczka tak to jest jak sie pize z doskoku jednego posta przez 40 minut Potrafi naśladować pieska jeszcze i jak widzi kure w bajce woła koka :-D

Sewi zaczal mowic
- gdzie (jeszcze tak niewyraznie ale da sie zrozumiec ze o to mu chodzi)
- ała (nie wiem czemu :confused:)
- nie

A wiec Mati samodzielnie chodzi, kuca i wstaje bez podtrzymania, rozumie kilka krotkich polecen, wklada sam raczki do kurteczki jak go ubieram, sam wchodzi na lozko tylko schodzenie mu nie wychodzi,

repertuar amelki:
-lala,
-am,
-lala am
-mama, tata, dada, dziadzia, baba, agata,
-da,
-buta,

-umie nasladowac kotka pieksa i krowke
no i nawija po swojemu

umie dac czesc przybic piatke i rozumie wszystko co sie do niej mowi:)
wynosi swoje pieluszki do kosza i brudne pranie:) i pomaga mi wieszac czyste:)
a ulubiona zabawa to karmienie lali, i mieszanie lyzka we wszytkim co sie da a najlepeij w mamy talerzu:)
Schodzi sama z lozka i biega po calym domu i znosi wszystkie zabawki

reklama
Nowe słówka Paulinki:
- nie ma (to mówi bardzo wyraźnie i ładnie)
- dobra (to już nie aż tak wyraźnie ale da się zrozumieć)
- choć (chodź)
- zaba (żaba)
- pępe (pępek)
- jes (jest)
- często powtarza sobie OOOOO

Do góry