reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co już potrafią nasze dzieciaczki ... ?

reklama
Nie wolno nam go stawiac na nogi i prowokowac do chodzenia bo to nie jest dla niego naturalne, a wymuszone i jego sztywne nozki to wynik napiecia miesniowego. Tyle ze on to uwielbia:-( Neurolog nam zabronil. Nawet noszenia na rekach twrza do nas:szok:

Tobik siedzi juz super, chyba że się zapomni to leci - czasem leci na plecy chyba specjalnie bo wcale potem nie protestuje - odpoczywa sobie. Uwielbia stać jak go trzymam na kolanach i sprężynuje na stojąco - niedawno to odkrył. Ale nie siada sam, nie pełza, krucho z przewracaniem. Lekarze sprawdzali - mówią że może tak być.

ponoć nie można wymuszać stania na dziecku, póki sam sie nie podniesie, moja przyjaciółka-fizjoterapeutka powiedziala mi ze to niezdrowe dla kręgosłupa i póki samo dziecko nie staie na nóżkach nie wolno go do tego zmuszać

A ja napisałam, że zdjęć nie będe umieszczać ale nie wytrzymam muszę się pochwalić:
Tak stoi moja Niunia

Załączniki

• stoje.jpg
    stoje.jpg
    83,1 KB · Wyświetleń: 61
jaka słodka Celinka :-) Majka umie już pieknie siedzieć, turlać się po podłodze i pełzać do tyłu. To pełzanie do tyłu często doprowadza ją do płaczu, bo chcąc sięgnąć po zabawkę, która leży przed nią jeszcze bardziej się od niej oddala :-)

dziuba, ja go nie stawiam samego, tylko jak przytulam siedząc to on opiera się nóżkami o moje kolana, rączkami o mnie i sam staje bo jest taki duży że nie mogę go trzymac wyzej

jaka słodka Celinka :-) Majka umie już pieknie siedzieć, turlać się po podłodze i pełzać do tyłu. To pełzanie do tyłu często doprowadza ją do płaczu, bo chcąc sięgnąć po zabawkę, która leży przed nią jeszcze bardziej się od niej oddala :-)
U Celinki od pełzania do raczkowania i stania mineło niewiele czasu. Więc niedługo Majka powinna stanąć:-D

reklama
Do góry