reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

Kasiad: mam przed sobą właśnie jakiś schemat żywienia który dała mi wczoraj pediatra i w nim jest, że od 7 miesiąca dopiero zupka jest jednym posiłkiem, a owocowy deserek drugim. Wcześnie stosuje się je zamiennie i tylko 1 posiłek na dzień jest nie-mleczny.
Ciekawe czy można dać na ten jeden posiłek pół słoiczka zupki i pół słoiczka deserku? Pewnie można.. ale zapytam jeszcze na następnej wizycie pediatrę

reklama
Ja właśnie myślałam poczekać do szóstego miesiąca, ale już się zastanawiam, bo Oliwka szósty m-c zacznie za niecałe 2 tygodnie.

wszystko wypluwa a napojami sie krztusi i nie dlatego że może coś nie tak że smoczkiem poprostu nie zamierza tego przełknąć i zazwyczaj konczy się to płaczemi i cyckiem :dry::baffled:
Mój Kuba tak robił jak byl bardzo głodny,marzyl tylko o cycku,a ja mu raz wyjechałam z marchewką,no i był straszny płacz.Teraz podaję nowośc między jednym,a drugim karmieniem piersią,by nie byl zbyt głodny.A marchewka jest teraz ulubioną potrawą mojego Synulka.

Ja właśnie myślałam poczekać do szóstego miesiąca, ale już się zastanawiam, bo Oliwka szósty m-c zacznie za niecałe 2 tygodnie.
Kasiad na razie podawalabym jeden posilek bezmleczny.Przeciez nie musisz tak scislo sie trzymac co do dnia tych zalecen zywieniowych.Po kilku tygodniach mozesz dolozyc nastepny posilek.

Kasiad: mam przed sobą właśnie jakiś schemat żywienia który dała mi wczoraj pediatra i w nim jest, że od 7 miesiąca dopiero zupka jest jednym posiłkiem, a owocowy deserek drugim. Wcześnie stosuje się je zamiennie i tylko 1 posiłek na dzień jest nie-mleczny.
Ciekawe czy można dać na ten jeden posiłek pół słoiczka zupki i pół słoiczka deserku? Pewnie można.. ale zapytam jeszcze na następnej wizycie pediatrę

O, dzięki Joasiek, to mi wyjaśnia sprawę. A takie dawanie połowy słoiczka warzywnego i połowy owocowego jest fajnym rozwiązaniem. Tylko pytanie czy muszę to dawać na raz bo wolałabym podzielić na 2 razy.

hmm... chyba nie bo właśnie nie daję jej nigdy tych nowości kiedy jest bardzo głodna.. moze rzeczywiscie jeszcze potrzebuje troche czasu , bedziemy próbować dalej

Ja raczej nie bede miszac,ze pol sloiczka tego,pol tego.Wole,zeby dziecko zjadlo jeden porzadny jednoskladnikowy posilek:tak:.I co,dawalybyscie naraz te połowki sloiczkow?:sorry2:

reklama
ja podaje jeden deserek(130 prawie cały zjada) i obiadek dzienie (130 słoik na 2 razy)
czasem zamiast obiadku ,mleko + kaszka ryzowa(mleko z pirsi sciagam) bananowa badz malinowa podawane lyzeczka
Sara odkad tak jest karmiona przytyła przez 4 tygodnie ponad 1 kg
ma tez przerwe nocna od 20 do 6 -7 rano

Do góry