reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

Kasiad: moja pediatra mówiła że jak najbardziej można, możesz jej zastąpić jeden posiłek słoiczkiem ok. 130-150g. A pozostałe 4 czy 5 posiłków pierś :tak: Myślę że to dla Ciebie będzie dobre rozwiązanie, skoro chcesz długo piersią karmić a równocześnie wprowadzać już nowości. Nie musi przecież Oliwka na każdy posiłek ssać cycka, jeden może być owocowo-warzywny :-)
I tak jest pewnie najlepiej...
..a my niestety już prawie wyłącznie na Bebilonie, Milenka już nie chce cyca :no::baffled:

reklama
Joasiek, wygodna się zrobiła Milenka, z butli lepiej leci.
A co do posiłków to jak zacznę dawac cały słoik zupki to dawac małej po tej zupce piers do popicia czy to będzie za dużo jak na jeden posiłek?
A jak wprowadze na stałe owoce to juz będą 2 posiłki inne niż mleko, zastanawiam się czy to nie jest za wczesnie na to :confused:

kurde a moje dziecko nic nie chce jesc oprócz cycka....:no::shocked2::sorry:
na wszystko sie krzywi czy owoce czy warzywa, a najgorsze jest to że kiedys piła cherbatki ziołowe na trawienie ale przestałam je dawac bo juz dobrze i nawet tego nie chce a nie wspomnę o samej wodzie....:baffled:

Sawa, moja tez się krzywi w reakcji na nowy smak ale dzioba chętnie otwiera. Może u Was jest tak samo? A co dawałaś?

Kasiad: jak dasz cały słoiczek zupki albo deserku to już nie podajesz piersi po słoiczku. W 5 i 6 miesiącu życia dziecka 4 razy podaje się mleczko + jeden posiłek słoiczkowy - zamiennie jednego dnia możesz dać zupkę, drugiego dnia owoce albo soczek przecierowy. A w 6 miesiącu to już można podawać tzw. obiadki czyli posiłki z mięskiem. Pozostałe 4 posiłki to oczywiście mleczko :tak:

Hm ... zawsze mi się wydawało, że zupkę (najpierw warzywną potem mięsno-warzywną) podaje się codziennie, a owoce to oddzielny posiłek :confused:

dawałam jabłko:no:
dawałam marchewke:no:
dawałam marchewkę z ziemniakiem :no:
samą wodę:no:
wodę z glukoza:no:
cherbatkę malinową z dzike róża:no:
nektar bananowy:no:
... rece opadają... wszystko wypluwa a napojami sie krztusi i nie dlatego że może coś nie tak że smoczkiem poprostu nie zamierza tego przełknąć i zazwyczaj konczy się to płaczemi i cyckiem :dry::baffled: wiec czeka mnie dużo roboty i wytrwałości a muszę bo chce wrócic do pracy od września

jeszcze dwa tygodnie i moj synek pozna smak marchewki :tak: na poczatek mala lyzeczke zobaczymy jak to bedzie nie moge sie doczekac. tylko czy kazdy sloiczek trzeba podgrzac przed podaniem malcowi????????

reklama
Oj,Sawa,to faktycznie ciezko.Jak nawet pic nie chce...:shocked2:.
Kasiad,moze na razie tryzmaj sie tego co mowi Joasiek.Jeden posilek inny niz cycus dziennie i juz:tak:.Brzmi rozsadnie:-p.W 6 miesiacu znowu cos dolozysz i juz.

Do góry