reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

dziewczyny czy mozna i czy podajecie Waszym dzieciom wode? bo mi polozna mowila ze nie trzeba nawet w lecie,ale moj maz upiera sie ze powinnismy troche Laili dawac. jesli tak jaka temperature ma miec ta woda? mui byc przegotowna czy mineralna?

reklama
susumali: Woda jest zawsze dobra, a w upały zwłaszcza! :tak: Szkoda że moja Milenka jej nie lubi, nie wiem czym będę ją poiła latem :confused: a zapowiada się podobno lato stulecia :szok:
Najlepiej podobno nie mineralna, tylko źródlana i oczywiście przegotowana, w temperaturze pokojowej.

Dziewczyny, a czemu nie chcecie dawać herbatek z Hipp na przykład. Mój Staś pije już teraz tą z koprem włoskim od 1. tygodnia życia, jak go brzuszek pobolewa. Bardzo ją lubi i mu pomaga (taaaakie bąki puszcza po niej:szok:) a teraz dostał ziołową Bobowitę od 1. miesiąca, jeszcze nie próbowałam, wiem że dla takich maluszków jest jeszcze rumiankowa...

Własnie wczoraj się zastanawiałam nad tym, czy dopajac małą. Niby nie każą dopajac jak podaje się pierś, ale ja mam wątpliwości. Nie wiem, czy juz teraz trzeba, ale jak będą upały to myślę, że będę podawac.
Patch, herbatki są super, ale do zabicia pragnienia najlepsza jest zwykła, niesłodzona woda. Po co ładowac w dzieciaka glukozę. Nie wiem, czy moja Oliwka bedzie tolerowac wodę, herbatki Hippa lubi, bo dawałam jej na brzuszek. Ale latem spróbuję jej podawac wodę.

Sara od 2 tygodni płacze i placze juz nie wiem co mam robic?
wczoraj zrobila kupke koloru zielonego i ma krostki na buziaku ,wczoraj wieczorem odzucila nawet piers ale w nocy juz z niej jadła
Podejrzewam uniej nietolerancje mleka krowiego?
Jak myslicie mam racje ?:confused:
Ja juz nie daje rady ,dzis kupilam Infekol i teraz spi bez płaczu wczesniej to było nie mozliwe !
A jesli to skaza to co ja moge jesc?:confused:
wiem ze wszystko bez białka ale co jest bez bialka!?
w miesnym nie bylo zadnej wedliny bez białka i jem teraz suchy chleb bo chyba mozna ?:confused:

agusia9915: Współczuję tego płaczu :-( Ale u nas jest podobnie od 3 dni, tzn mała wieczorem po kąpieli wyprawia straszne cyrki przy piersi, do tego stopnia że nie jestem w stanie jej nakarmić bo normalnie zanosi się płaczem przy piersi, i to tylko o tej jednej stałej porze. Nie napręża się i ogólnie nie wygląda jakby ją brzuszek bolał.. płacze jakby ze złości ale widzę że mleczko leci normalnie, więc nie wiem czemu tak jest :zawstydzona/y: Już trzeci raz po chwili karmienia musiałam jej dać mleczko z butelki, a i tak ledwo udało mi się ją nakarmić tą butelką, bo pomimo głodu płakała i płacz przeszkadzał jej w jedzeniu, a uspokoić się jej nie dało bo była głodna... i tak się kółko zamyka :baffled:

Co do herbatek ja też podaję Hippa raz dziennie - około 50ml, bo do niej dodaję witaminki i w ten sposób je małej podaję. Poza tym pomaga nam przetrwać porę przed kąpielą kiedy zaczyna już się robić głodna.

tak własnie jak opisujesz na poczatku zachowywala sie SARA-IDENTYKO
ona tez woli butelke niz cyca nawet pusta do potrzymania NIE WIEM CZEMU MAY UZYWAMY aventa MOZE ONA CZUJE ZE TO antykolkowa:-p:-p:-p

reklama
Tak.. tylko że Milenka w ciągu dnia, w nocy i rano nie ma żadnych problemów z jedzeniem z piersi. Problem jest tylko przy kolacji czyli ostatnim karmieniu tuż po kąpieli... i już 3 dni pod rząd tak samo, zupełnie tego nie rozumiem :no:

Do góry