reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

Agusia, jak to w mięsnym nie ma żadnej wędliny bez białka? przecież nie o białko mięsne chodzi, tylko o krowie i ewntualnie sojowe. A krowie i sojowe dodają do niektórych pasztetów, ale w szynce przecież go nie ma.

reklama
Witam:-) wlasnie weszlam na forum bo chcialam pytac o dopajanie dziecka, a widze ze juz ten temat sie rozwija:-D Moja Mycha juz od dwoch dni dostaje wode<herbatki za zadne skarby nie chce> bo tak okropnie plakala i nie wiedzialam co jej jest a moja mama od razu zalapala ze jest spragniona...:szok: no i rzeczywiscie byla, jak dostastala wode to sie od razu usmiechnela....a ja glupia mama tak wierzylam w to co pisza gazetki...:baffled:
Jedyny problem to taki ze ta wode pije z lyzeczki bo butli nie chce...tylko jak ja mam jej dawac z lyzeczki np.na spacerku:confused: ..co ja mam z tym moim Brzdacem..wrrr.....:wściekła/y:

A co do glukozy to sie dzisiaj o nia sprzeczalam z mama...ona uwaza ze nalezy podawac ja dziecku bo krzepi, a ja ze jej to nie jest potrzebne skoro ja karmie piersia...zreszta boje sie ze zacznie mi mniej pic z cycusia i mi pokarm zaniknie:baffled: ...co Wy moje drogie myslicie na ten temat....???

NUSKA widze ze mamy ten sam problem moj Szymon to żadnego sztucznego smoka nie bierze do burzi. jedynie co wchodzi w gre to lyzeczka- dobrze ze mam mleko bo by z glodu padl :baffled:

tak zadroszcze tym mamom co dadza dzieku smoka jak placze i jest cisza a ja co ??:-( mam w domu wszystkie smoczki dostepne na rynku dla takich maluchow razem 12szt i zaden mu nie pasuje. buuuu

karola04 z pewnoscia synek sie nauczy, jak Laila od paru dni przekonala sie do smoczka aventu to myslalam ze juz fisher price ktorego wczesniej nie chcial, nadal nie wezmie, a tu prosze, possala chwilke i fisherprica!!!
cierpliwosci!!! i powoluku przysposabiac do smoka, na pewno sie nauczy!!!

Agusia, jak to w mięsnym nie ma żadnej wędliny bez białka? przecież nie o białko mięsne chodzi, tylko o krowie i ewntualnie sojowe. A krowie i sojowe dodają do niektórych pasztetów, ale w szynce przecież go nie ma.

no własnie o takie pytałam i pani mi wszystkie metki(ulotki) czytala i w kazdej było choc troche białka krowiego .Juz nawet myslałysmy ze w SOPOCKIEJ nie ma ale niestety jest i tam
powiedziala mi ta pani z miesnego ze najlepiej samemu sobie cos upiec

joasiek-Sara tak samo tylko wieczorem nie chciała cyca jakies 2 tygodnie temu i wszystko tak samo jak opisujesz i zmieniło sie w placz całodzienny i szarpanie, wyginanie przy prawie kazdym karmieniu no okropny płacz

Ja po tych naszych dzisiejszych dyskusjach o dopajaniu postanowiłam dac Oliwce herbatki Hippa. Zrobiłam 100 ml i podaję jej butlę a ona co? Absolutnie nie chciała z tej butli pic. Wypychała językiem smoczka i nie było mowy o tym, żeby chociaż cos wypiła. Napewno nie chodziło jej o smak herbatki, bo potem wymieniłam herbatkę na wodę samą a potem jeszcze z glukozą i było to samo. Ona po prostu odmawia picia z butelki. Natomiast jak podałam jej cycka, to dossała się tak, jakby pół dnia nic nie piła.
Zastanawiam się, jak to możliwe, przeciez jeszcze jakis czas temu podawałam małej wieczorem zciągnięte moje mleczko i piła - co prawda zawsze z tej butli piła niechętnie, ale piła :confused: Ale juz od dłuższego czasu dawałam tylko cycek i musiała się odzwyczaic.

SKAD JA TO ZNAM :baffled: POD KONIEC MIESIACA CHCE ISC NA WESELE I ZOSTAWIC MALEGO MAMIE CIEKAWE JAK TO BEDZIE JESLI NIE BEDZIE CHCIAL JESC MOZE TAKA GLODOWKA GO ZMUSI TYLKO JA PEWNIE MYSLAMI BEDE W DOMCIU CO TO ZA ZABAWA :-( NO ALE MEZOWI ZALEZY

reklama
ja jeszcze nigdy Laili nie karmilam butla- animoimodciagnietym mleczkiem ani niczym innym i boje sie ze tez bedzie strajk glodowy robila jak kiedys sprobuje...

Do góry