reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

reklama
Kapusty nie mam w domu, muszę kupic. Narazie dzwoniłam do szpitala, gdzie rodziłam i mam przyjechac na Izbę Przyjęc. W nocy dostałam gorączkę, narazie nie tak źle, bo 38,2 st. Małą przystawiam często, pierś nie jest napełniona za bardzo. Zrobiła się czerwona i gorąca, ale żadnych zgrubień nie wyczuwam. Ale dziś w nocy przez to przystawianie i złe samopoczucie spałam tylko 2 godziny.

kurcze nie wiem co ze słodyczami podczas karmienia...:no: nie chodzi o czekolade tylko np.o ciasteczko, cukierek, takie drobnostki....:confused::confused: A wy dziewczyny jecie jogurty czy tez serki np.danio???

Ja tez jem serki, jogurty, twarogi, czasem nawet troche mleka dolewam sobie do inki.
Słodycze tez jem, nawet mi sie zdarzy czekolada, ale naprawde odrobina, obserwuje małą, jak narazie nic jej nie jest.

Hm ja jak karmilam moje starszaki to jadlam calkiem normalnie , polozna mi powiedziala ze mam jesc wszystko jak zawsze chyba ze zaobserwuje cos u malej to wtedy odstawic te rzeczy ,raz mi powiedziala przy pierwszym dziecku ze moge sobie pol kiszonych zarzucic no to ja zarzucilam ale pol sloika bo ja zle zrozumialam i malej nic niebylo:tak:

reklama
ja ze slodyczy przetestowalam paczki, sernik, zelki (jem na tony), ciasteczka biszkoptowe. i wszystko ok. na razie nie probowalam czekolady i jakos mnie nie ciagnie:happy:

a serki to pozeram homogenizowane waniliowe i naturalne. polozna radzila mi unikac owocowych. i wszystko ok:tak:

a na zloty ser moja mala nie najlepiej reaguje wiec ograniczam. ale twarozki jem smialo. tylko nie za duzo jednego dnia. a mleka w czystej postaci nie pije bo mala zle sie po nim zalatwia:nerd:

Do góry