reklama
Rozwiązanie
Hej, karmię córkę już rok i 3 miesiące:-) jem wszystko, co wpadnie mi w ręce;-) nigdy nie miała żadnych kolek, czy wzdęć:-) pamiętam jak mała miała miesiąc, a był to czas kiedy pojawił się młody bób...mówię do babeczki żeby mi odważyła 0.5kg, bo całego to nie zjem, a ona na to że to chyba nie dla mnie skoro karmię:-) zapytałam czy widziała kiedyś jak dziecko słodko bączy po bobie:-) miałam przysmak i jabłka w prezencie;-)
Fado123
Fanka BB :)
Za miesiąc rodzę , w ciąży jem normalnie ,ale tyle się słyszy ,że po porodzie to tego nie wolno tamtego nie wolno , i nie wiem co myśleć i jak robić ,żeby dziecku nie zaszkodzićJesteś po porodzie czy w ciąży? Ja nie zmieniłam nawyków żywieniowych ani w ani po ciąży.
Aguu
Wolno więcej niż w ciąży. ...Za miesiąc rodzę , w ciąży jem normalnie ,ale tyle się słyszy ,że po porodzie to tego nie wolno tamtego nie wolno , i nie wiem co myśleć i jak robić ,żeby dziecku nie zaszkodzić
Najlepsza jest dobrze zbilansowana dieta śródziemnomorska. Ale można jeść wszystko. WSZYSTKO. Poza uzywkami.
Tu masz rzetelną wiedzę nt
Link do: Wiedza o laktacji – Centrum Nauki o Laktacji
Link do: Odżywianie w czasie karmienia piersią – Centrum Nauki o Laktacji
Ostatnia edycja:
N
Natuś_ka
Gość
Jeść wszystko normalnie sprawdziło sie dwa razyDziewczyny ,powiedzcie co i jak jeść ? Jestem w 1 ciąży i kompletnie nie wiem co i jak .
Wiem ,że Wy pomożecie i doradzicie
A tak na poważnie musisz sama obserwować swoje dziecko czy na coś źle reaguje, przede wszystkim nie ograniczać naraz wszystkiego nawet jak będą problemu brzuszkowe, nie dac sobie po pierwszej kolce wmówić alergii, skazy itd. Powoli, stopniowo, metodą prob i błędow, jak ze wszystkim przy pierwszym dziecku
Kaamilaaa
Jestem prawie 3miesiace po porodzie i jem wszystko na co mam ochotę... [emoji6][emoji57]Za miesiąc rodzę , w ciąży jem normalnie ,ale tyle się słyszy ,że po porodzie to tego nie wolno tamtego nie wolno , i nie wiem co myśleć i jak robić ,żeby dziecku nie zaszkodzić
Tak jak dziewczyny piszą jedz wszystko, po prostu obserwuj dziecko jak reaguje [emoji6]
reklama
Liza
wszystko.... nue ma diety matki karmiacej. Wiadomo jak cos ciezkostrawne to obserwować dziecko. 3 dzieci tak wychowana i 4 w brzuszku
reklama
KiedyPytam
Hej tak z ciekawości weszłam na twojego posta. Ja to nie byłam nigdy w ciąży i pewnie już nie bede, ale z tego co pamiętam z opowieści koleżanek to takich wzdymajacych rzeczy nie wolno? Kapusta, grochu, fasoli? Żeby nie było kolek? Chociaż pewnie nie jedna kobieta się tym objada i dzieciom nic nie jest swoją drogą ciekawy post. Kiedys też tak myślałam jak to jest ......Dziękuję od razu mi lepiej , bo jak słyszałam co je moja koleżanka ,to pomyślałam że się wykończę ,jedząc samą kurę ,której nie cierpię