reklama
Rozwiązanie
Hej, karmię córkę już rok i 3 miesiące:-) jem wszystko, co wpadnie mi w ręce;-) nigdy nie miała żadnych kolek, czy wzdęć:-) pamiętam jak mała miała miesiąc, a był to czas kiedy pojawił się młody bób...mówię do babeczki żeby mi odważyła 0.5kg, bo całego to nie zjem, a ona na to że to chyba nie dla mnie skoro karmię:-) zapytałam czy widziała kiedyś jak dziecko słodko bączy po bobie:-) miałam przysmak i jabłka w prezencie;-)
Ania0306
Fanka BB :)
Ja jem wszystko wiadomo oprócz używek. Karmię piersią córkę już ponad pół roku i na wszystko dobrze reaguje. Zdarzy mi się od czasu do czasu nawet kapustę zjeść, oczywiście w rozsądnych ilościach. A propos to dla dzieci powyżej 6 miesiąca są już dania w słoikach z fasolką szparagową i groszkiem zielonym a to przecież wzdymające. Sama córce kupiłam i nic jej nie było . Ale to też dużo zależy od dziecka więc najlepiej jeść wszystko i dziecko obserwować.
reklama
Aguu
To może zaszkodzić co najwyżej mamie i jej brzuchowi. Nie dziecku.Hej tak z ciekawości weszłam na twojego posta. Ja to nie byłam nigdy w ciąży i pewnie już nie bede, ale z tego co pamiętam z opowieści koleżanek to takich wzdymajacych rzeczy nie wolno? Kapusta, grochu, fasoli? Żeby nie było kolek? Chociaż pewnie nie jedna kobieta się tym objada i dzieciom nic nie jest swoją drogą ciekawy post. Kiedys też tak myślałam jak to jest ......
Patrycja35
Kochana..ja nie jadlam rzeczy wzdymajacych..ostrych rzeczy..czekolady..kawy nie pilam..na samym poczatku..pozniej powoli zaczynalam juz normalnie jesc..Uwazaj tez by Cie nie przewialo...nie zycze najgorszemu wrogowi zapalenia piersi podczas karmienia...Za miesiąc rodzę , w ciąży jem normalnie ,ale tyle się słyszy ,że po porodzie to tego nie wolno tamtego nie wolno , i nie wiem co myśleć i jak robić ,żeby dziecku nie zaszkodzić
Fado123
A to wiem ,koleżanka miała i wiem jak cierpiała , dziękujęKochana..ja nie jadlam rzeczy wzdymajacych..ostrych rzeczy..czekolady..kawy nie pilam..na samym poczatku..pozniej powoli zaczynalam juz normalnie jesc..Uwazaj tez by Cie nie przewialo...nie zycze najgorszemu wrogowi zapalenia piersi podczas karmienia...
Fado123
Oooo to powiedz więcej jak trzeba to robić ?Zapalenie piersi nie bierze sie z przewiania tak jak i zapalenie ucha ect.
Ale fakt trzeba uważać na prawidłowe dostawienie itd.
Aguu
Nie mam teraz jak przekopiowac (ssak na mnie śpi ) więc linkuje do postu w którym wklejałam pomocne filmiki i artykuły:Oooo to powiedz więcej jak trzeba to robić ?
Spam pomocnych linków na początku drogi kp
reklama