reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co i jak jeść po porodzie ?

Fado123

Fanka BB :)
Dziewczyny ,powiedzcie co i jak jeść ? Jestem w 1 ciąży i kompletnie nie wiem co i jak .
Wiem ,że Wy pomożecie i doradzicie :)

reklama
Rozwiązanie
Hej, karmię córkę już rok i 3 miesiące:-) jem wszystko, co wpadnie mi w ręce;-) nigdy nie miała żadnych kolek, czy wzdęć:-) pamiętam jak mała miała miesiąc, a był to czas kiedy pojawił się młody bób...mówię do babeczki żeby mi odważyła 0.5kg, bo całego to nie zjem, a ona na to że to chyba nie dla mnie skoro karmię:-) zapytałam czy widziała kiedyś jak dziecko słodko bączy po bobie:-) miałam przysmak i jabłka w prezencie;-)
Ja jem wszystko wiadomo oprócz używek. Karmię piersią córkę już ponad pół roku i na wszystko dobrze reaguje. Zdarzy mi się od czasu do czasu nawet kapustę zjeść, oczywiście w rozsądnych ilościach. A propos to dla dzieci powyżej 6 miesiąca są już dania w słoikach z fasolką szparagową i groszkiem zielonym a to przecież wzdymające. Sama córce kupiłam i nic jej nie było ;). Ale to też dużo zależy od dziecka więc najlepiej jeść wszystko i dziecko obserwować.

reklama
Hej :) tak z ciekawości weszłam na twojego posta. Ja to nie byłam nigdy w ciąży i pewnie już nie bede, ale z tego co pamiętam z opowieści koleżanek to takich wzdymajacych rzeczy nie wolno? Kapusta, grochu, fasoli? Żeby nie było kolek? Chociaż pewnie nie jedna kobieta się tym objada i dzieciom nic nie jest :D swoją drogą ciekawy post. Kiedys też tak myślałam jak to jest ......
To może zaszkodzić co najwyżej mamie i jej brzuchowi. Nie dziecku.

Za miesiąc rodzę , w ciąży jem normalnie ,ale tyle się słyszy ,że po porodzie to tego nie wolno tamtego nie wolno , i nie wiem co myśleć i jak robić ,żeby dziecku nie zaszkodzić
Kochana..ja nie jadlam rzeczy wzdymajacych..ostrych rzeczy..czekolady..kawy nie pilam..na samym poczatku..pozniej powoli zaczynalam juz normalnie jesc..Uwazaj tez by Cie nie przewialo...nie zycze najgorszemu wrogowi zapalenia piersi podczas karmienia...

Kochana..ja nie jadlam rzeczy wzdymajacych..ostrych rzeczy..czekolady..kawy nie pilam..na samym poczatku..pozniej powoli zaczynalam juz normalnie jesc..Uwazaj tez by Cie nie przewialo...nie zycze najgorszemu wrogowi zapalenia piersi podczas karmienia...
A to wiem ,koleżanka miała i wiem jak cierpiała , dziękuję

reklama
Do góry