Inka_89
Zaciekawiona BB
Bardzo się cieszę, że tu trafiłam i głos zabrały osoby nie planujące karmić kp.
Ja jestem w pierwszej ciąży i zamierzam spróbować, ale bardzo bardzo wątpię, że się uda (nie cierpię jak cokolwiek dotyka mi sutków, na badaniach usg piersi mało z łóżka nie uciekam, wolę wyrywanie zębów bez znieczulenia jak mam wybierać).
Zdaję sobie też sprawę z korzyści naturalnego karmienia, ale rozmiar "nagonki" mnie przeraża. Teksty typu "każda kobieta ma tą umiejętność", "każda sobie poradzi" są po prostu bardzo mało refleksyjne. Są kobiety, które sobie nie poradzą na pewno (np. po nowotworach piersi) i zastanawiam się czasem co też one muszą czuć czytając teksty o tym ile to dobra zabierają swoim dzieciom (nawet jeżeli to nie jest kwestia wyboru).
Rozumiem edukację i próbę przedstawienia stanowiska za, ale niestety dyskusja sprowadzana jest często jedynie do dobra dziecka, zapominając o zdrowiu i samopoczuciu matki.
Ja moja Alicje od poczatku karmie mm i jestem bardzo zadowolona, ze wreszcie odwazylam sie na to. Dziexko spokoje, ja takze i wszyscy Szczesliwo. U nas w szpitalu akurat jest nagonka na kp, to zalezy od szpitala. Skoro jeszcze nie wiwsz jak bedzie to zycze powodzenia jesli udam wam sie kp to super, jesli nie wiedz, ze to nic zlego, ze jwst nas wiecej i to normalne ze mozesz -nie mox, nie chciec, albo zwyczajnie tego nie lubic. Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. Powodzenia
Cytat
Odpowiedz
Zgłoś
•••
reklama
Inka_89
Początkująca w BB
4min temu#60
Inka_89 pisze:
Ja moja Alicje od poczatku karmie mm i jestem bardzo zadowolona, ze wreszcie odwazylam sie na to. Dziecko spokoje, ja takze i wszyscy Szczesliwi. U nas w szpitalu akurat jest nagonka na kp, to zalezy od szpitala. Skoro jeszcze nie wiesz jak bedzie to zycze powodzenia jesli udam wam sie kp to super, jesli nie wiedz, ze to nic zlego, ze jest nas wiecej i to normalne ze mozesz -nie moc, nie chciec, albo zwyczajnie tego nie lubic. Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko, tego sie trzymaj. Powodzenia